Foto Country Club Făget, cu piscină, terasă și terenuri multisport/ Investitorii: foștii patroni MIDI și Astral

Un nou spatiu de agrement va fi deschis in Faget, in zona drumului Sf.Ion. Proiectul ajunge, saptamana viitoare, pe masa Comisiei de Urbanism.

Din documentele puse la dispozitie municipalitatii, se va ridica o cladire S+P+M, care va avea afara piscina si zona de terasa, iar in curte loc de joaca, foisor si teren multisport. Beneficiarii sun: NICOLA FELICIA VICTORIA, NICOLA OLIMPIU
VALENTIN TOMOIAGĂ, NICOLA RALUCA ANDREEA TOMOIAGĂ, NICOLA CRISTIAN VIRGIL, iar proiectant TRANS FORM S.R..L

Accesul pietonal si auto pe parcelă se va realiza de pe latura nordică, din drumul Sf.Ion. Locurile de staționare pentru autovehicule (8 la numar) au fost organizate strict în interiorul parcelei. Pentru biciclete vor fi realizate 12 parcaje.

''Planul urbanistic zonal aduce o serie de beneficii întregii zone Făget. Prin realizarea investiției propuse se va crea un spațiu de agrement nou pentru familii, care va atrage și ajuta la decongestionarea zonelor centrale de agrement, oferind o variantă mai retrasă și aproape de natură publicului interesat. Prin funcțiunea propusă - cea de centru de agrement - va ridica calitatea și numărul spațiilor cu caracter similar din oraș sau în apropierea orașului, acestea în prezent fiind puține și care nu oferă funcțiuni complementare de agrement cu spații de joacă și aventură pentru copii în interior și în aer liber.

Noua funcțiune va crea locuri de muncă, aducând beneficii atât locuitorilor din zonă, ridicând calitatea vieții, cât și
indirecte inclusiv bugetului local. Prin introducerea unui nou centru de interes în zonă se va încuraja dezvoltarea unor funcțiuni similare, iar folosirea unui limbaj arhitectural coerent, bine integrat în cadrul natural existent va crește atractivitatea zonei'', arata arhitectul Vlad Negru, unul dintre proiectanti.

Milionarul Valentin Nicola

Conform presei locale, Valentin Nicola a făcut parte dintre acţionarii companiei Astral. Societatea înfiinţată la începutul anilor 90 a înglobat mai multe reţele de cablu TV din ţară iar în 2005 a fost cumpărată de UPC cu aproximativ 350 de milioane de euro. Nicola a făcut parte şi din afacerea IMO Finance, însă cel mai mare tun a fost cel al radarelor fixe Codec.

Nicola Felicia Victoria deține firma Vizionar Invest SRL Cluj-Napoca (obiect de activitate dezvoltare, promovare imobiliară) alături de alți trei asociați. Firma a fost înființată în 2013, având următorul acționariat: Raluca Andreea Nicola Tomoioagă 47%, Felicia Victoria Nicola – 25%, Cristian Virgil Nicola Tomoiagă – 20%, Olimpiu Valentin Nicola – 8%. În 2019, firma a avut o cifră de afaceri de 150.000 euro, pierderi de 253.000 euro, cu patru angajați. Soții Tomioagă dețin și Mystic Night SRL, firmă prin care funcționea Clubul MIDI.

Comenteaza