Costuri mai mari pentru noul parc public din Zorilor

Costuri mai mari pentru noul parc public din Zorilor

Crește prețul parcului de pe strada Observatorului, ce va include loc de joacă pentru copii, zonă de recreere, alei, mobilier urban, zonă fitness, peluză multifuncțională, parcare biciclete și spații verzi.

„Se aprobă actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Amenajare parc Zona Observator, cartier Zorilor, din municipiul Cluj-Napoca” aprobați prin Hotărârea 997/2019”, se arată în proiectul de hotărâre pe care consilierii locali îl vor aproba în ultima ședință din decembrie 2021. Valoarea totală a investiției este de 19.787.000,82 lei cu TVA. Finanțarea investiției va fi făcută din fonduri de la bugetul local. Durata de execuție a lucrărilor este de 9 luni calendaristice.

Primăria Cluj-Napoca a câștigat toate procesele împotriva lui Sile Pușcaș,fostul ginere a lui Ioan Rus, pentru Parcul Zorilor, care pregătea un proiect imobiliar pe terenul de 1,2 hectare. Anunțul a fost făcut recent de primarul Emil Boc.

Municipalitatea vrea să planteze 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți şi să amenajeze spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber. Sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase. 

Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut, cu tehnologie led și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate. Întreaga infrastuctură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului, abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo. 

Procesele au plecat de la faptul că terenul nu este unul public, ci a fost expropriat de la firma Florisal, deținută de omul de afaceri Sile Pușcaș. Conform evaluării, valoarea terenului expropriat ajunge la suma de 10,9 milioane de lei. Valoarea contractului pentru realizarea parcului este de 7,08 milioane de lei, licitaţia urmând să fie relansată.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza