Foto Băncuțe cu încărcător, stâlpi electrici cu Wi-Fi la Cluj. Coridor pietonal dedicat studenților

Băncuțe cu încărcător, stâlpi electrici cu Wi-Fi la Cluj. Coridor pietonal dedicat studenților
Coridorul pietonal din Mărăști, dedicat studenților

O arteră din cartierul Mărăști devine pe jumătate pietonală și îi invită pe studenți la terase.

Centrul de Imaginație și Inovare Civică (CIIC) a supus dezbaterii coridorul pietonal propus de arhitecții de la Planwerk, la solicitarea primăriei, pentru strada Molnar Piariu din Mărăști. ZIUA de CLUJ v-a prezentat în premieră planul de acțiune pentru această zonă, care se dorește a fi o nouă stradă Piezișă a Clujului.

Băncuțe cu încărcător, stâlpi electrici cu wi-fi. Coridor pietonal dedicat studenților


Planurile dezvăluite marți arată o stradă Molnar Piariu modernă. Aceasta ar urma să fie pe jumătate pietonală, între intersecțiile cu Teleorman și Fabricii de Zahăr, acolo unde sunt căminele din campusul Mărăști. Partea pietonală va fi prevăzută cu pavaje din piatră naturală, băncuțe cu posibilitatea de încărcare a telefonului mobil, iluminat stradal cu tehnologie led și internet Wi-Fi integrat.

De asemenea, vor fi 50 de arbori (față de șapte, în prezent), iar trecerile de pietoni din întreaga zonă vor fi la nivel cu trotuarul, pentru creșterea siguranței pietonilor. Vor exista parcări de biciclete și trotinete, inclusiv cu stație de încărcare pentru mijloacele de deplasare electrice. De asemenea, se creează posibilitatea apariției de terase pentru ca zona să semene cu ceea ce se întâmplă pe strada Piezișă.

Coridorul pietonal din Mărăști, dedicat studenților


”Căutăm zone pe care să le regândim și am dorit să ajungem și în cartiere. Primele pe care le-am identificat au fost La Terenuri, din Mănăștur, respectiv Scorțarilor - Parcul Farmec și strada Molnar Piariu, din Mărăști. 

În ceea ce privește Molnar Piariu, vorbim despre un proiect-pilot în care ne-am propus să aducem calitatea amenajărilor din zona centrală și în cartier. Vom folosi fonduri europene. Nu este o arteră importantă pentru trafic, așa încât ne putem permite ca un tronson să îl închidem pentru mașini”, a spus Ovidiu Cîmpean, directorul CIIC.

Coridorul pietonal din Mărăști, dedicat studenților


Strada Molnar Piariu se întinde între Dâmboviței și Fabricii de Zahăr. Este arteră cu sens unic în prezent. Proiectul a fost realizat de Planwerk, biroul de arhitectură care a elaborat mai demult planurile pentru pietonalizarea Pieței Unirii și a străzii Eroilor și mai recent cele de modernizare a zonei din preajma Pieței Lucian Blaga, respectiv a Bd. 21 Decembrie. Urmează să fie organizată o altă dezbatere în octombrie, după venirea studenților, care sunt vizați în mod special de acest proiect.

BROŞURA PROIECTULUI POATE FI CONSULATĂ AICI! 

Comenteaza