Foto Consiliul Județean pune la dispoziție terenul pentru Park and Ride-ul de lângă Aeroport. Cum va arăta

Consiliul Județean pune la dispoziție terenul pentru Park and Ride-ul de lângă Aeroport. Cum va arăta
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Consiliul Județean pune la dispoziție terenul pentru Park and Ride-ului de lângă Aeroport. Cum va arăta
Consiliul Județean pune la dispoziție terenul pentru Park and Ride-ului de lângă Aeroport. Cum va arăta
Consiliul Județean pune la dispoziție terenul pentru Park and Ride-ului de lângă Aeroport. Cum va arăta

Președintele Consiliului Județean Cluj a inițiat un proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public al Județului Cluj în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca a imobilului situat pe strada Traian Vuia nr. 149-151, în vederea realizării obiectivului de investiții „Park and Ride”.

Sistemul de park and ride se va realiza în baza protocolului de colaborare încheiat între Județul Cluj și Municipiul Cluj-Napoca pentru stimularea mobilității prin utilizarea mijloacelor de transport public.

Susținem în continuare realizarea proiectului și vom asigura tot sprijinul și toate resursele necesare astfel încât park and ride-ul de lângă aeroportul clujean să fie edificat în cel mai scurt timp posibil. Pe lângă pașii esențiali pe care Consiliul Județean i-a parcurs până în acest moment în vederea edificării obiectivului, oferă acum, cu titlul gratuit, un teren municipalității pentru ca investiția să fie finalizată din bugetul local”, a transmis Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu un total de 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta.

De asemenea, este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde Corp C1 – clădire terminal și copertină, Corp C2 – copertină autocare și piațetă publică.

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, în urmă cu două săptămâni, primirea terenului de 48.000 mp de la Consiliul Județean Cluj, în vederea amenajării primului Park&Ride, în zona Aeroportului Internațional.

Consiliul Județean Cluj ne-a informat că nu are bani. Pe bună dreptate, au multe alte cheltuieli colaterale, care sunt legate de instituția Consiliului Județean Cluj și în condițiile acestea, proiectul fiind important, am decis să solicităm preluarea lui de către Primărie. Din 2022, îl vom prinde în buget și îl realizăm. Să găsim soluții financiare și să îl realizăm.

Este important pentru că va duce la integrarea parcării cu sistemul de transport. Oamenii își vor lăsa mașina la intrare, în Cluj, după care să ia trenul metropolitan, autobuzul, metroul. Vom stabili în cadrul bugetului pe 2022 prioritățile, iar una dintre ele va fi realizarea și acestui proiect. Va fi un proiect multi anual, pe 2 - 3 ani, și vom pune bani în buget pentru el”, spunea edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Comenteaza