Consiliul Județean a finalizat asfaltarea drumului județean 103V Vlaha – Vălișoara

Consiliul Județean a finalizat asfaltarea drumului județean 103V Vlaha – Vălișoara

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de așternere a covorului asfaltic pe drumul județean 103V Vlaha - Vălișoara.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Odată cu finalizarea asfaltării acestui sector de drum, asigurăm locuitorilor din Vălișoara, dar nu numai, un acces rapid şi în condiţii de siguranţă la drumul judeţean 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla, cel care face legătura în mod direct cu DN1 pe direcția Cluj-Napoca, respectiv spre județul Bihor. Totodată, este facilitat în acest fel accesul la drumul județean 107L care oferă noi rute, mult mai scurte, spre Cluj-Napoca, Cheile Turzii sau Turda”.

Lucrările de întreținere executate pe acest drum județean au vizat două sectoare distincte din punct de vedere al stării drumului, respectiv al tipurilor de lucrări prevăzute a fi executate: cel cuprins între pozițiile kilometrice 9+400 și 14+900 și cel dintre km 14+900 și 16+570. În această etapă a fost asfaltat tronsonul în lungime de 5,5 kilometri, cuprins între km  9+400 și km 14+900, situat inclusiv pe raza localității Vălișoara.

Anterior, au fost executate lucrări constând în refacerea terasamentelor deteriorate, tratarea burdușirilor și a tasărilor, completarea acostamentelor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, așternerea stratului de balast precum și reprofilarea drumului cu cilindrare cu și fără adaos de piatră. Totodată, a avut loc curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuirea și prelungirea de podețe, precum și așternerea stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare asfaltării.

În vederea completei finalizări a investiției, pe acest tronson urmează a mai fi executate lucrări de realizare a acostamentelor precum și marcaje rutiere.

Etichete
Comenteaza