Video Consilierul județean Maria Forna, despre eșecul Tetarom V: „Primăria Luna are negocieri cu investitori”

Consilierul județean Maria Forna, despre eșecul Tetarom V: „Primăria Luna are negocieri cu investitori”
| Foto: Facebook.com/Maria Forna

Proiectul Parcului Industrial Tetarom V din comuna Luna s-a spulberat. Consiliul Județean Cluj a votat pentru încetarea asocierii dintre Județul Cluj, Comuna Luna și Municipiul Câmpia Turzii pentru realizarea proiectului ce ar fi putut găzdui un mega-investitor străin și ar fi putut genera sute de locuri de muncă.

Consilierul județean PNL, Maria Forna, a spus, la ZIUA LIVE, că sunt șanse să se găsească investitori pentru acest proiect, chiar dacă nu va mai funcționa de acum încolo sub egida Tetarom.

În ceea ce privește Tetarom V, am votat la ultima ședință de CJ Cluj ieșirea din asociere a comunei Luna. În paralel, am înțeles că administrația publică locală din comuna Luna poartă negocieri cu anumiți investitori, astfel încât aceștia să vină să dezvolte pe acel teren anumite spații unde să-și desfășoare activitatea economică.

Faptul că nu va fi sub umbrela Tetarom V cred că este mai puțin important. Ce este important este ca acel teren să fie fructificat de către primărie. Ei așa au anunțat: că există investitori care doresc să negocieze direct cu unitatea administrativ-teritorială. Consiliul Județean Cluj va sprijni din toate punctele de vedere orice investiție acolo.

Asta nu înseamnă că pe termen mediu și lung astfel de parcuri industriale nu vor mai fi edificate. Vedem și contextul actual economic pe care îl traversăm. Există o reticiență a marilor companii de a mai investi sume mari. Sunt incertitudini legate de o criză economică la nivel mondial”, a declarat, la ZIUA LIVE, Maria Forna.

Amintim, în ultimii doi ani s-a vorbit că un investitor străin ar putea prelua integral sau investi în Tetarom V. Prima oară s-a vorbit de un gigant mondial al producției de baterii care este interesat de o investiție în viitorul parc industrial.

Ba mai mult, chiar anul trecut s-a spus despre Cluj că ar putea deveni al treilea județ din România unde se produc mașini, după Argeș și Dolj. Alin Tișe anunța, la începutul lunii februarie a anului trecut, intenția unei companii din domeniul automotive de a ocupa integral parcul Tetarom V din comuna Luna.

Se pare că niciuna dintre aceste discuții nu s-a concretizat în ceva mai mult, iar proiectul Tetarom V va rămâne doar o  amintire la ceea ce ar fi putut fi. În septembrie 2022, comuna Luna a comunicat Consiliului Județean acordul privind încetarea contractului de asociere.

Comenteaza