Foto Coadă la aparatul care îți dă bilet de autobuz GRATUIT în schimbul gunoiului reciclabil

Reciclează 15 ambalaje și primești gratuit un bilet cu 2 călătorii pentru transportul public.

"Coadă la colectat selectiv, la noul aparat din Piața Zorilor. Chiar dacă au trecut 3 ani de când colectarea selectivă este obligatorie, încă nu avem un sistem funcțional la nivel de municipiu. Sper ca acest proiect pilot să demonstreze interesul cetățenilor şi, în curând, să avem colectare selectivă pe bune, în Cluj-Napoca'', a scris consilierul local USR, Radu Bolovechi, pe Facebook. 

Primăria municipiului Cluj-Napoca implementează un nou proiect pilot prin care se susține dimensiunea verde a orașului. La Piața agroalimentară Zorilor funcționează un container pentru colectarea deșeurilor provenite din ambalaje de băuturi - sticlă, plastic, aluminiu/metal. În schimbul a 15 ambalaje reciclate primești un bilet gratuit cu două călătorii pentru transportul public urban.

În următoarea perioadă se va pune în funcțiune și al doilea container, amplasat în Piața agroalimentară Flora din cartierul Mănăștur. Costul biletelor eliberate gratuit pentru cetățeni este suportat de Terapia - o companie SUN PHARMA.

Biletele pot fi ridicate în această perioadă de la următoarele ghișee CTP:

- Stația Opera, Piața Ștefan cel Mare nr. 16-17
- Centru / Mărăști / Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 79A
- Primăria Mănăștur / Str. Ion Meșter nr. 10
- Primăria Zorilor / Str. Pasteur nr. 60
- Primăria Grigorescu / Str. Alexandru Vlahuță nr.46-47
- CTP Carduri P-ța 1 Mai
- CTP Carduri P-ța Gării Sud
- Minerva - Str. Primăverii
- Bucium - Str. Bucium
- Piața Flora – Calea Florești/ vis a vis de Billa
- Memorandumului Sud – direcția spre Mărăști
- Piața Gării Nord – vis a vis de intrare peron
- Piața Mihai Viteazul Est - Str. I.P. Voitești
- Crinului – Piața Mărăști direcția spre centru
- Arte Plastice – 21 Decembrie 1989
- Aurel Vlaicu – Str. Aurel Vlaicu / spre centru
- VIVO

Biletele de călătorie pe mijloacele de transport în comun s-au scumpit, de la 1 iulie, în Cluj-Napoca. Ultima scumpire la prețul biletelor, abonamentelor și cardurilor de călătorie ale CTP a fost în 2018.


Prețul unui bilet, valabil pentru o călătorie, a crescut de la 2,5 lei la 3 lei.  Un bilet urban de 30 de minute costă 3 lei de la 1 iulie, iar cel de 60 de minute - 6 lei. De asemnea, un abonament pentru o zi pe toate liniile costă acum 20 de lei, față de 14 lei. Pentru un abonament pentru trei zile, toate liniile, clujenii plîtesc 33 de lei față de 23 de lei. Un abonament lunar pe o linie costă 90 de lei, de la 70 de lei. Un abonament lunar pe două linii ajunge la suma de 122 de lei față de 95 de lei.

Comenteaza