Clujul, invitat la o alianță a Apusenilor cu Bihorul și Alba. Circuit turistic care să lege cele trei județe

Clujul, invitat la o alianță a Apusenilor cu Bihorul și Alba. Circuit turistic care să lege cele trei județe
| Foto: blog.travelminit.ro

Județul Cluj este invitat la un proiect comun cu județele Bihor și Alba în vederea unui parteneriat în zona Munților Apuseni, pentru crearea unui circuit turistic comun.

Președinții Consiliilor Județene (CJ) Alba și Bihor s-au întâlnit pentru a încheia un parteneriat pentru zona Munților Apuseni care prevede în special crearea unui circuit turistic comun și totodată modernizarea drumurilor din Țara Moților. Întâlnirea a avut loc în orașul Câmpeni, din județul Alba. La acest proiect este invitat și județul Cluj, prin președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

„Am avut deosebita onoare să găzduiesc marți, 9 martie, la sediul Primăriei Câmpeni, o întâlnire de lucru care a avut ca temă colaborarea în vederea realizării unor proiecte comune care vizează în special infrastructura și de care ar beneficia locuitorii Munților Apuseni din trei județe: Alba, Bihor și Cluj.

Discuțiile au fost purtate cu președinții CJ Alba, Ion Dumitrel, și CJ Bihor, Ilie Bolojan. Îmi doresc ca tot ceea au discutat cei doi președinți să fie și pe placul președintelui CJ Cluj, în așa fel încât proiectul gândit împreună să prindă contur și să se realizeze un circuit turistic care să lege cele trei județe. Le mulțumesc celor doi președinți, Dumitrel și Bolojan, care au venit la Câmpeni.

Pentru că realizările dânșilor au dezvoltat comunitățile din zonele pe care le administrează, o să apelez la ei pentru consiliere. Îmi doresc ca orașul Câmpeni și comunitatea noastră să se dezvolte și voi întreprinde toate demersurile necesare în acest sens” a explicat prezența celor doi președinți în capitala Țării Moților, dar și planurile de viitor, Cristian Dan Pașca, edilul din Câmpeni, potrivit Apuseni.info.

Bolojan se declară convins că și Clujul se va alătura proiectului, iar acesta să fie demarat chiar din acest an. „La propunerea CJ Alba, ar urma ca până la finalul lunii să semnăm un contract cadru de colaborare între județele noastre, care să stabilească domeniile și etapele pe care le avem de parcurs în așa fel încât proiectele care au fost anunțate de domnul președinte Dumitrel să devină realitate în anii următori.

Se cuvine să-i mulțumesc domnului primar pentru că a găzduit această întâlnire și domnului președinte Dumitrel pentru acest parteneriat pe care județele noastre, și suntem convinși că și județul Cluj, îl vom demara începând din 2021, în așa fel încât în anii următori proiectele de infrastructură rutieră, de turism, de valorificare a tradițiilor și artei locale să fie puse în valoare în beneficiul locuitorilor celor trei județe și în principal a zonei Munților Apuseni”, a afirmat Bolojan.

Clujul, invitat la o alianță a Apusenilor cu Bihorul și Alba. Circuit turistic care să lege cele trei județe

Comenteaza