Clujul face pregătiri pentru apărarea şi protecţia drepturilor imigranţilor şi refugiaţilor

Clujul face pregătiri pentru apărarea şi protecţia drepturilor imigranţilor şi refugiaţilor

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a primit ieri la sediul instituției, vizita Reprezentantului Special al UNHCR (Comisariatul Națiunilor Unite pentru Refugiați) în România, dna Nisreen Rubaian.

Comisariatul Națiunilor Unite pentru Refugiați este o agenție a ONU mandatată să ajute și să protejeze refugiații, comunitățile strămutate forțat și apatrizii și să sprijine repatrierea lor voluntară, integrarea locală sau relocarea într-o țară terță.

Mircea Abrudean a primit ieri la sediul instituției vizita Reprezentantului Special al UNHCR în România, dna Nisreen Rubaian, care a venit însoțită de dna Carolina Marin - Senior Protection Associate UNHCR în România.

"Discuțiile au vizat rolul Agenției în protecția refugiaților, apărarea drepturilor şi bunăstării acestora în contextul multicultural existent la nivelul județului Cluj.

Cei doi oficiali au convenit asupra oportunității de a deschide perspective de colaborare prin crearea unei platforme, coordonată de Instituția Prefectului – Județul Cluj, care să includă actorii relevanți din domeniul azilului și imigrării, prin intermediul căreia să se poată gestiona eficient integrarea imigranților", se arată într-un comunicat de pe pagina de socializare a instituţiei.

Comenteaza