Clujul are un nou drum județean / Tișe: „Scurtează traseul cu 20 de km”

Clujul are un nou drum județean / Tișe: „Scurtează traseul cu 20 de km”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consilierii județeni ai Clujului au aprobat, joi, integrarea unui nou drum județean în rețeaua de drumuri pe care o are în administrare. Este vorba de drumul comunal DC 30: Petea (DJ 161G)-Legii-Geaca (DJ 109C).

În lungime de 6,925 kilometri, acesta va avea indicativul DJ 161Z și va asigura o legătură rapidă între reședința de comună Palatca și reședința comunei învecinate Geaca, respectiv între drumurile județene DJ 161G și DJ 109C.

Astfel, drumul comunal DC 30 va fi încadrat din categoria funcțională a drumurilor de interes local în categoria funcțională a drumurilor de interes județean.

Anterior, consiliile locale Palatca și Geaca au aprobat trecerea acestuia în domeniul public al Județului.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, este inițiatorul proiectului, care a fost pe ordinea de zi a ședinței ordinare a forului administrativ județean, de joi, 31 martie 2022.

„Este vorba de un drum comunal, am mai avut aceeași situație în Ciurila și în alte localități, în care, pentru a ajuta cetățenii și a scurta distanțele, am optat pentru a prelua o bucată din acest drum. Astfel, noi (Consiliul Județean,- n.red.) vom putea să facem întrețineri și modernizări din bugetul nostru. Acest nou drum scurtează cu 20 de km traseul inițial”, a afirmat Tișe.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 36 de voturi „pentru”.

Comenteaza