Clujenii sunt conştiincioşi când plătesc taxele: impozitele colectate de primărie au crescut cu aproape patru milioane de lei

Clujenii sunt conştiincioşi când plătesc taxele: impozitele colectate de primărie au crescut cu aproape patru milioane de lei
Mai bine de 57 de milioane de lei, la atât se ridică totalul taxelor şi impozitelor plătite de clujeni în prima jumătate a acestui an, conform unei evidenţe a Primăriei Cluj-Napoca.

Este vorba în total de 57.278.402 de lei, sumă dni care 23 de milioane au fost achitate de persoane fizice. Cel mai mare procent la încasări s-a înregistrat la achitarea impozitului aferent clădirilor, unde s-au achitat 75% din totalul de încasat şi la impozitul pentru terenuri, cu o rată de încasare tot de 75% din total, arată Primăria. De cealaltă parte, la autoturisme s-a încasat numai 55% din impozite, conform Primăriei. În ce priveşte persoanele juridice, acestea au plătit în prima jumătate a anului o sumă de 34,2 milioane de lei. Ponderea cea mai mare o are impozitul pe autovehicole, de 56%, urmat de clădiri 55% şi terenuri, cu respectiv 52%.

Menţionăm, în prima jumătate a anului trecut suma totală achitată de clujeni Primăriei a fost mai mică decât cea încasată în primele şase luni ale acestui an, respectiv 53,6 milioane de lei.

Comenteaza