Clujenii se plâng de mizerie în Mănăştur. Primarul, despre Supercom şi Bratner: "Vreau să văd competiţie între ei"

Clujenii se plâng de mizerie în Mănăştur. Primarul, despre Supercom şi Bratner: "Vreau să văd competiţie între ei"

Clujenii din Mănăștur se plâng că trotuarele și străzile sunt murdare, dar Emil Boc spune că, de când curățenia stradală a fost preluată de Supercom, a văzut un salt calitativ. 

”Asta e cea mai mare provocare a mea. De luni a intrat Supercom în mişcare, în locul Rosal, pe salubritatea stradală. Vreau să văd o competiție între ei, de talie europeană în Cluj-Napoca și clujenii să meargă să dea note. Să vadă cum e curățenia din centru spre Mănăștur și din centru spre Gheorgheni și Mărăști. Din centru spre Mănăștur e Supercom-ul, iar spre Mărăști și Gheorgheni este Brantner.

Caietele de sarcini au cerut la toate dotări de ultimă generație, de la mașini de spălat automat cu perii, la mașini electrice pentru trotuare, aspiratoare pentru ridicarea frunzelor, la perii moderne și mașini electrice. Acum vreau să le vedem și să analizăm diferența. Le-am cerut să respecte cetățeanul și rigorile legi, prin ceea ce v-ați angajat să faceți. Dacă nu fac treabă, lista rușinii îi așteaptă. Pe zona dinspre centru spre Mănăștur este mai curat. Primul lucru m-am uitat la bordură, pe Calea Moților, Calea Mănăștur. Este o etapă mai lungă până cureți în celelalte zone. Am văzut un salt calitativ. Sper că nu e numai de început”, a spus primarul Emil Boc, la o emisiune radio. 

SC Supercom SA este firma care furnizează din 1.03.2021 serviciile de salubritate stradală și deszăpezire în sectorul vest (sectorul I) al municipiului Cluj-Napoca. Supercom SA a devenit responsabilă de curățenia stradală și deszăpezirea într-unul din cele două sectoare ale municipiului (sector I) în urma procedurilor legale derulate. Sectorul II a fost atribuit în 2016 de municipalitate către SC Brantner Servicii Ecologie SRL, de asemenea prin licitație publică.

Compania va desfășura diverse tipuri de activități specifice, printre care: măturat mecanizat și manual, spălatul carosabilului și al trotuarelor, curățatul rigolelor, combaterea poleiului cu emulsie de sare, soluție de clorură de calciu sau amestec de sare cu nisip și curațarea ocazională a afișelor, vopselelor, uleiurilor sau curățarea de graffiti de pe suprafețe precum carosabil, trotuare sau coșuri de gunoi.

Conform cerințelor tehnice specificate în caietul de sarcini, noul operator de salubritate dispune de următoarele noi echipamente, utilaje și mijloace de transport necesare pentru efectuarea activităților de salubrizare stradală și deszăpezire, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, pentru sectorul responsabil:
- 3 autospeciale pentru măturat/aspirat de capacitate mare (peste 4mc)
- 2 autospeciale electrice pentru măturat/aspirat de capacitate mică (între 1 și 2,5 mc)
- 3 măturătoare urbane cu propulsie electrică
- 2 autogunoiere
- 3 autospeciale spălat străzi
- 3 autospeciale stropit străzi
- 3 utilaje de deszăpezire cu solnițe și plug de capacitate mare
- 14 utilaje de deszăpezire cu solnițe și plug de capacitate mică
- 4 autovehicule pentru transport zăpadă și gheață
- o autofreză de zăpadă
- 2 buldoexcavatoare
- 1 echipament de spălare/îndepărtare vopseluri/graffiti

Totodată, SC Supercom SA va asigura și personalul format din 125 persoane, necesar activității de salubrizare stradală și deszăpezire pe lângă echipamentele moderne. Potrivit formei actualizate a Studiului de oportunitate privind fundamentarea delegării gestiunii serviciului public de salubrizare stradală şi deszăpezire în municipiul Cluj-Napoca, sector I și alegerea modalității de delegare a gestiunii aprobat prin HCL 732/2019, acordul-cadru a fost încheiat pe o perioadă de 5 ani cu o valoare de 74,5 mil lei.

Documentația care a stat la baza procesului de atribuire aferentă a procedurii de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare stradală şi deszăpezire în municipiul Cluj-Napoca, sector I, poate fi consultată pe websiteul primăriei: https://primariaclujnapoca.ro/.../hotararea-25-din-2020/ (Aprobarea documentației de atribuire aferentă procedurii de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare stradală și deszăpezire în municipiul Cluj-Napoca, sector I)

Comenteaza