Clujenii riscă să se îngroape în gunoaie VIDEO

Clujenii riscă să se îngroape în gunoaie VIDEO
Clujenii riscă să fie îngropaţi în deşeuri, după ce Garda de Mediu a închis rampa de gunoi a oraşului. Firmele de salubritate au ridicat deşeurile de la oameni, dar nu au unde să le depoziteze. Aşa că, deocamdată, le ţin în propriile utilaje. Deşi se ştia de mai mulţi ani că groapa de gunoi va fi închisă, autorităţile au fost luate prin surprindere şi nu au o soluţie de rezervă.

Decizia de închidere a rampei de gunoi de la Pata Rât a fost luată de conducerea centrală a Gărzii de Mediu, care a cerut comisariatului regional Cluj să o pună în practică. Potrivit acestei decizii, activitatea de depozitare a deşeurilor la Pata Rât va fi sistată până când rampa de acolo va fi autorizată de Agenţia de Mediu.

"Asta înseamnă că nu mai au voie să depoziteze deloc acolo, nu au voie să mai depună nicăieri", spune comisarul regional al Gărzii de Mediu, Bogdan Costea.

Primarul Emil Boc neagă existenţa unei probleme şi spune că deşeurile pot fi în continuare stocate la Pata Rât, într-un depozit temporar.  Vezi ce spune Boc, în materialul video

În schimb, reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj se declară neputincioşi şi spun că acel depozit remporar nu este autorizat.

Reprezentanţii firmei Brantner Vereş, care operează rampa de gunoi de la Pata Rât, au avut telefoanele închise întreaga zi şi nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia.

 

Comenteaza