Clujenii reclamă starea jalnică a pasajelor pietonale. Ce răspunde Emil Boc

Clujenii reclamă starea jalnică a pasajelor pietonale. Ce răspunde Emil Boc
Pasajele pietonale ale Clujului din cartierul Mănăştur sunt într-o stare deplorabilă, pline de mizerie, cu scările rupte şi fără camere de supraveghere video. Primarul promite că vor fi salubrizate şi modernizate.

ZIUA de CLUJ a mai scris despre acest subiect în toamna anului trecut dar până acum situaţia pasajelor nu s-a îmbunătăţit.

Acum, la sfărşitul lui martie, odată cu audienţele on-line pe Facebook oferite de primarul Emil Boc, unii cetăţeni au readus problema în atenţia municipalităţii, întrebând de ce nu sunt reabilitate aceste pasaje şi de ce nu se instalează camere de supraveghere?

Primarul Emil Boc a răspuns şi acestei solicitări, la intervenţia sa din 28 martie, de pe reţeaua de socializare Facebook. Edilul a spus că în săptămânile viitoare aici se vor putea observa aici „modificări semnificative".

Chiar astăzi am avut o discuţie cu Direcţia Tehnică şi de săptămâna viitoare am desemnat deja echipa care va lucra la zugrăveală, la curăţirea şi salubrizarea acestor pasaje, după aceea peste o săptămână va interveni şi RADP-ul cu repararea scărilor. Mă refer aici la pasajele de pe Calea Floreşti şi de pe strada Primăverii. După ce va fi rezolvată problema cu revendicarea de pe Calea Floreşti, pentru că avem o problemă cu o revendicare a Universităţii de Medicină Veterinară în cadrul unui proces mai lung, vom putea realiza şi un proiect de investiţii pentru a introduce şi a amenaja scări rulante. Dacă sunt revendicări, nu putem face lucrări de investiţii, ci numai de întreţinere. În concluzie, după ce vor fi salubrizate pasajele şi vor fi reparate scările, analizăm şi posibilitatea de a introduce camere de supraveghere video, pentru a proteja siguranţa şi securitatea pietonilor", a răspuns Emil Boc pe reţeaua de socializare.

În opinia primarului, lucrările mai ample, de investiţii, la aceste pasaje, vor putea fi făcute de-abia anul viitor.

 

Comenteaza