Breaking news Cluj-Napoca și încă 15 localități din județ rămân în SCENARIUL ROȘU

Cluj-Napoca și încă 15 localități din județ rămân în SCENARIUL ROȘU

Ca urmare a incidenței ridicate a infectărilor cu noul coronavirus, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis marți să mențină pentru încă 14 zile în scenariul roșu Cluj-Napoca și în alte 15 localități din județ. 

"În unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Cluj, prevăzute în Anexa nr. 3 la hotărâre, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 de locuitori, se prelungește valabilitatea măsurilor dispuse prin Hotărârea CJSU Cluj nr . 2/13.01.2021, pe încă o perioadă de 14 zile, începând cu data de 27.01.2021 ora 00.00", se arată în Hotărârea adoptată astăzi de CJSU Cluj.

Astfel, începând de miercuri, 27 ianuarie 2021, restaurantele și cafenelele vor putea funcționa în continuare doar la exterior. Este permisă servirea la interior doar a clienților care sunt cazați în pensiuni și hoteluri. De asemenea, evenimentele publice și private sunt interzise, iar sălile de spectacole sau cinema rămân închise pentru încă 14 zile. Măsurile se aplică în Cluj-Napoca și în comunele Apahida, Aghireșu, Baciu, Băișoara, Cămărașu, Feleacu, Florești, Gârbău, Iclod, Mărișel, Negreni, Petreștii de Jos, Ploscos, Poieni și Sic, unde incidența cazurilor de COVID la mia de locuitori, cumulată la 14 zile, depășeste pragul de 3.

Măsurile a căror valabilitate a fost prelungită în baza Hotărârii nr. 4 din 26.01.2021, vor fi reevaluate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate.

Anexa nr. 3 din Hotărârea CJSU Cluj nr. 4/26.01.2021:

Cluj-Napoca și încă 15 localități din județ rămân în SCENARIUL ROȘU

Pe de altă parte, în 48 de localități clujene, unde incidența îmbolnăvirilor este egală sau mai mică de 1,5 la mie, localurile și sălile de spectacole pot funcționa la interior la o capacitate de 50%, iar în alte 17 - unde rata infectărilor este mai mare de 1,5 dar mai mică sau egală cu 3  se admite reluarea activităților la interior fără a se depăși 30% din capacitate.

 

Comenteaza