Clinica Interservisan se extinde. Proiectul este în dezbatere publică

Clinica Interservisan se extinde. Proiectul este în dezbatere publică

Un proiect ce prevede extinderea Clinicii Interservisan de pe Bulevardul Nicolae Titulescu este pus în dezbatere publică.

Planul Urbanistic Zonal prevede instituirea subzonei urbanistice de instituții și servicii de interes public în zona B-dului Titulescu-Aleea Slănic, pe o parcelă de 500 de metri pătrați, în imediata vecinătate a Centrului Medico Chirurgical Interservisan, deținut de medicul Teofil Pop. Clinica funcționează din 1993 și s-a extins prima dată în 2004. Acum se propune construirea unui nou corp.

”În vederea modernizării și dezvoltării centrului Interservisan se propune o nouă extindere spre sud, prin construirea unui corp nou. Prin PUZ se instituie subzona de instituții și servicii de interes public în zona ansamblului de locuințe colective și se reglementează legătura funcțională între subzona propusă și clinica existentă. Funcțiunea predominantă în subzona propusă este clădiri pentru sănătate, înălțime maximă admisă P+2E, POT – 60%, CUT – 2,2”, se arată în documentație.

Potrivit, raportului privind informarea și consultarea publicului publicat de primărie, la dezbaterile publice organizate până acum, zeci de vecini și-au exprimat opoziția față de extinderea clinicii, reclamând mai multe nereguli legate de acest proiect, între care: lipsa locurilor suficiente de parcare atât pentru personalul clinicii, cât și pentru pacienți, faptul că nu se asigură 40% spațiu verde, accesul greoi și în prezent la blocurile din zonă care va fi îngreunat și mai mult prin extindere, bariera montată de clinică blochează și în prezent calea de acces către un bloc învecinat, probleme cu rețeaua de canalizare care în aceste condiții este subdimensionată.

Proiectul este în dezbatere publică până în 4 mai, după care va fi supus votului Consiliului Local Cluj-Napoca.

Comenteaza