Clădire de 5 etaje și grădiniță într-o zonă a Clujului aflată în plină dezvoltare

Clădire de 5 etaje și grădiniță într-o zonă a Clujului aflată în plină dezvoltare
| Foto: Arhiva

Un imobil mixt cu 5 etaje și o grădiniță urmează să fie construite într-o zonă a Clujului aflată în plină dezvoltate. Proiectul de hotărâre privind privind aprobarea PUD va fi supusă dezbaterii în ședința Consiliului Local din 18 iunie 2019. 

Documentanția a fost întocmită de SC Bogard Construct SRL, pe o parcelă de teren (propietate privată) cu o suprafață de 9.123 mp, situată la frontul esti al străzii Lombului, delimitată de pârâul Nadăș în partea de sud. Tema de proiectate constituie desființarea fondului construit existen (hală în suprafață de 373 mp) și construirea unui imobil mixt 2S+P+5E+R, grădiniță S+P+E+R, amenajări exterioare (spații verzi, circulații auto și pietonale, parcări, locuri de joacă și de loisir și platformă subterană de colectare a gunoiului pe patru fracții), pe strada Lombului nr. 2-4-4B-6.

Beneficiari proiectului sunt Raița Gheorghe Daniel și Raița Ancuța. Accesul auto și pietonal se va face din strada Lombului. Familia Raița nu este străină de afacerile cu imobiliare. Cei doi soți au dezvoltat și ansamblul Ego Residence de pe strada Corneliu Coposu. Mai multe detalii AICI!

Lomb, un orăşel cu 20.000 de specialişti în IT 

Municipalitatea se concentrează pe extinderea cartierelor Clujului, iar un astfel de proiect este Cluj Innovation City (CIC), ce se vrea un mic oraş în care să locuiască şi să îşi desfăşoare activitatea 20.000 de specialişti. După o întârziere de mai mulţi ani, Centrul Regional de Excelență în Industrii Creative (CREIC), botezat de mass-media locală "Buftea de Cluj" sau ”Hollywood-ul pitic” a pornit la drum în 2019, iar curând va fi inaugurat şi Centrul de Dezvoltare a Afacerilor (TEAM). Anul acesta urmează să fie finalizat şi drumul de acces, prevăzut cu patru benzi, a cărui construcţie a fost afectată de mai multe alunecări de teren. Conform municipalităţii, următorul pas este realizarea unui masterplan care să îmbine componenta de locuire din Lomb cu cea de Silicon Valley de Cluj.

"Pentru Lomb, care este o altă zonă importantă de dezvoltare a oraşului, se va finaliza drumul în prima parte a acestui an, şi acolo vom alăctui un masterplan care să pregătească proiectul cunoscut sub numele de Cluj Innovation City, care va avea şi o componentă de locuire, dar şi un Silicon Valley de Cluj, adică un oraş destinat cercetării, inovării, dezvoltării şi IT-ului şi care, sperăm noi, să dea şansa dezvoltării Clujului pe următorii 10 ani", a declarat primarul Emil Boc, la început de 2019, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj. 

Între viitoarele cartiere ale Clujului se mai numără Borhanci, Sopor sau Valea Gârboului. 

Comenteaza