CJ Cluj: guvernul PSD și Ministerul Agriculturii sabotează dezvoltarea Aeroportului Cluj. Vezi şi replica prefectului

CJ Cluj: guvernul PSD și Ministerul Agriculturii sabotează dezvoltarea Aeroportului Cluj. Vezi şi replica prefectului
Consiliul Judeţean (CJ) Cluj acuză guvernul PSD şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) că doresc obținerea ilegală a unor terenuri care în prezent sunt proprietatea județului şi care sunt folosite în prezent de aeroportul clujean.

"După aproape 30 de ani, MADR, prin Direcția pentru Agricultură a Județului Cluj (DAJC), în mod tendențios și cu scopul evident al sabotării județului Cluj, dorește obținerea ilegală a unor terenuri care în prezent sunt proprietatea județului, fiind folosite ca platformă de garare pentru aeronave.

În mod tendențios și cu scopul de a bloca activitatea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC), MADR, prin DAJC, solicită nici mai mult, nici mai puțin decât 12.018 mp din incinta aeroportului, blocând astfel atât dezvoltarea și proiectele de viitor ale AIAIC, cât și dezvoltarea județului Cluj, în ansamblu", se arată într-un comunicat remis de CJ Cluj. 

CJ Cluj solicită public MADR să pună capăt acestor demersuri menite să afecteze negativ dezvoltarea AIAIC, în mod direct, implicit, dezvoltarea economico-socială a județului.

În replică, Gheorghe Vuşcan, prefectul Clujului, care conduce serviciile deconcentrate ale ministerelor în teritoriu, inclusiv DAJC, a intervenit miercuri, la Realitatea FM Cluj, şi a afirmat că instituţia clujeană nu doreşte să primească acel teren de la CJ, ci doar clarificarea situaţiei juridice a acelei suprafeţe.

"În 2012 DAJC a făcut în scris un demers către CJ să preia acest teren. Nu vor acel teren, ce să facă ei cu acest teren în interiorul aeroportului? Cum orice bun se transferă dintr-o parte în alta prin documente juridice, domnul Tişe trebuie să ştie că aceste transferuri se fac prin hotărâri de guvern; or, domnia sa nu a promovat o astfel de hotărâre. Acum, prin demersurile de clarificare pe care le-a făcut DAJC, rămân surprinşi că trebuie să se întâmple o formă oficială de trecere din administrarea DAJC la CJ a acestui teren.

Nicidecum nu este situaţia că ar vrea să facă ceva DAJC cu acel teren sau că MADR sabotează. În loc să facă campanie electorală deşănţată, mai bine s-ar apuca să promoveze un proiect de hotărâre de guvern şi noi îl susţinem şi facem demersuri ca acest lucru să se întâmple cât mai repede", a afirmat prefectul Clujului. 

La rândul său, Tişe a comentat ceea ce a afirmat Vuşcan, tot la Realitatea FM Cluj. "Prefectul Vuşcan este pe lângă subiect. Una declară public la dvs la radio, alta se întâmplă în realitate. Noi, CJ Cluj, nu mai putem să iniţiem niciun proiect de hotărâre de guvern cât timp este un litigiu pe rol. Doar MADR şi guvernul pot să renunţe la proces şi să iniţieze un proiect de hotărâre prin care să ne transfere acea suprafaţă de teren", a spus Tişe.

De asemenea, CJ a solicitat ca MADR, în calitate de membru al Guvernului României, să facă demersuri alături de Ministrul Mediului (MM) pentru a finaliza procedura de deviere a Someșului, proiect derulat în exclusivitate de MM tocmai pentru a putea continua lucrările la extinderea pistei de decolare-aterizare până la 3.500 m.

Comenteaza