Cine va întreţine şi va deszăpezi drumurile judeţene. S-a semnat acordul cadru

Cine va întreţine şi va deszăpezi drumurile judeţene. S-a semnat acordul cadru
Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului (RAADPP) Cluj a anunţat semnarea acordului cadru pentru lucrările de întreţinere pe timp de vară şi serviciile de deszăpezire a drumurilor judeţene.

În urma procedurii de licitaţie deschisă, cu faza finală de licitaţie electronică, pentru primul lot a fost declarată câştigătoare compania SC Diferit SRL, cea care se ocupă şi de reabilitarea străzilror din municipiul Cluj-Napoca.

De celelalte două loturi urmează să se ocupe asocierea dintre Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA şi Societatea de Construcţii Napoca SA, companie controlată de omul de afaceri Ioan Bene, cercetat în prezent pentru corupţie. 

„Semnarea acestui acord reprezintă un pas extrem de important în direcţia asigurării normalităţii, respectiv pentru crearea unui cadru propice de dezvoltare economică a întregului judeţ. În contextul în care menţinerea şi dezvoltarea oricărei afaceri, promovarea turismului dar şi a tuturor celorlalte sectoare economice presupun în mod necesar drumuri de calitate, asigurând întreţinerea acestora la un nivel optim pentru circulaţie contribuim, cu certitudine, la o mai accelerată dezvoltare economică a judeţului. Totodată, mă bucură faptul că am reuşit să ne respectăm promisiunile şi am făcut ceea ce am asumat, acordând sprijinul şi atenţia cuvenită acestui domeniu - infrastructura rutieră, cu toate beneficiile ce vor decurge de aici pentru mediul de afaceri şi pentru locuitorii judeţului" a declaratpreşedintele interimar al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Vakar Istvan.

Acordul cadru este valabil pe o perioadă de trei ani, între 7 aprilie 2015 şi 6 aprilie 2018, iar în baza lui firmele câştigătoare vor îndeplini activităţile de întreţinere a părţii carosabile, întreţinerea comună a tuturor drumurilor, aplicarea de tratamente bituminoase, întreţinerea curentă a podurilor şi podeţelor şi turnarea de covoare asfaltice şi straturi de bază stabilizate cu lianţi, măsuri menite să asigure siguranţa circulaţiei.

De asemenea, contractul prevede întreţinerea periodică a podurilor şi podeţelor, pregătirea drumurilor pentru sezonul de iarnă, aprovizionarea cu materiale pentru combaterea lunecuşului, deszăpezirea manuală şi mecanizată a drumurilor judeţene şi, nu în ultimul rând, elaborarea şi transmiterea periodică de informări privind starea drumurilor.

Reprezentanţii CJ Cluj au ţinut să precizeze că pe parcursul acestui an, concomitent cu întreţinerea drumurilor, vor fi continuate şi lucrările de reabilitare a drumurilor din judeţ.

"Ceea ce trebuie însă reafirmat e faptul că în paralel cu aceste lucrări de întreţinere continuă cele de asfaltare prin turnarea de covor asfaltic, menţinându-ne obiectivul asumat pentru acest an, cel de asfaltare a circa 120 de km de drumuri judeţene", a afirmat vicepreşedintele CJ Cluj Horaţiu Cătărig, responsabilul pentru coordonarea acestui domeniu de activitate.

De altfel, potrivit primul masterplan de transport al judeţului Cluj, aprobat la mijlocul lunii februarie, autorităţile au în vedere asfaltarea a minimum 1.000 de kilometri de drumuri până în anul 2020, media anuală fiind de circa 200 de km. 

Comenteaza