Cinci benzi pe Calea Mănăștur

Cinci benzi pe Calea Mănăștur

Una dintre cele mai importante artere ale municipiului Cluj-Napoca urmează să fie lărgită la cinci benzi. Proiectul prevede şi exproprierea câtorva case din zonă. 

Este vorba despre Calea Mănăştur, dar şi de extinderea lăţimii stăzii Mărginaşă prin exprorierea unor case şi demolarea ulterioară a acestora. Studiul de fezabilitate pentru acest proiect, în valoare de 450.000 de lei, ar urma să fie finalizat până la finele lunii iulie 2018. 

"Am reușit să adjudecăm contractul pentru realizarea PUZ-ului și a studiului de fezabilitate. Până la sfârşitul lunii iulie a anului viitor vom avea aceste studii finalizate. Ce prevede proiectul? Lărgirea străzii Calea Mănăştur la 5 benzi, acolo avem trotuare generoase de 5-7 metri care pot fi restrânse la 3 metri lăţime şi astfel câştigăm o bandă de circulaţie auto în plus. De asemenea, este prevăzută lărgirea străzii Mărginaşă, aici vor fi exproprietate câteva case, şi o străpungere de pe Calea Mănăştur înspre strada Uzinei Electrice", a declarat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, la un post local de radio, care a punctat că există schiţe vechi de 30 de ani ce prevăd lărgirea acestei artere. 

ZIUA de CLUJ scria, la începutul anului 2018, că proiectul mai prevede amplasarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Mărginașă și Oțetului cu Calea Mănăștur, realizat tot în urma unor exproprieri, dar şi mutarea pe terenul Universității de Științe Agicole și Medicină Veterinară (USAMV) a unei stații de transport în comun.

 

Comenteaza