Cetăţuia intră în modernizare în 2022

Cetăţuia intră în modernizare în 2022
| Foto: Arhiva

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a anunţat, la ZIUA LIVE, că licitaţia pentru execuţia lucrărilor de modernizare a dealulu Cetăţuii ar urma să fie încheiată la început de 2022.

Proiectul a fost realizat, în urma unui concurs internaţional de soluții, de asocierea Metapolis Architecs – Atelier Mass – Ana Horhat – Prodeco Arhitectură și Inginerie. După aprobarea studiului de fezabilitate, se poate trece la pregătirea și lansarea licitației de execuție. Lucrările vor dura 24 de luni. 

Conform SF, suprafaţa vizată este de aproape 141.000 mp, iar investiţia este compusă din următoarele obiective: amenajare parc pe versantul sudic, amenajare platou nord, amenajare parc aferentă fortificaţiei. Vor fi plantaţi 1.100 de arbori și se vor amenaja 26.500 de metri pătrați de spații pietonale. Sunt prevăzute 110 locuri de parcare pentru biciclete și trotinete, unde se vor instala 7 stații de încărcare mașini electrice și 11 pentru biciclete și trotinete electrice.

Porțile de intrare în cetate vor fi restaurate, iar între acestea va fi platou pietonal. Dispare parcarea din spatele hotelului Belvedere, dar şi Monumentul Eroilor. Maşinile nu vor mai avea acces pe cetăţuie, dar va fi va fi implementată o staţie de transport în comun, cu autobuze electrice. Vor exista mai multe alei pietonale pe versanţi, dar şi puncte de belvedere, între care şi faimoasa Rotonda. Vor fi amenajate şi două parcuri pentru copii, cu mobilier pe categorii de vârstă, sau terenuri de sport. Nu în ultimul rând, vor fi amplasate şi terase sezoniere. 

Proiectul prevede şi reamenajarea Turnului Paraşutiştilor. 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza