Centura Metropolitana nu primeste bani prin PNRR

Centura Metropolitana nu primeste bani prin PNRR

Centura metropolitana din Cluj-Napoca nu primeste finantare prin PNRR, conform documentului publicat, miercuri, de Guvern si trimis, luni, la Bruxelles.

Totusi, primarul Emil Boc a declarat, recent, ca proiectul merge mai departe, deoare exista mai multe surse de finantare disponibile: ''Sursele de finanţare sunt multiple, proiectele majore nu sunt finanţate doar dintr-o sursă, aici greşteşte toată lumea, e PNRR, e exerciţiul financiar 2021-2027, unde ai bani şi pentru transporturi, infrastructură rutieră, grădiniţe, parcuri şi apoi ai bugetul de stat. Din aceste trei surse se vor finanţa aceste proiecte ale României. Decizia la minister a fost aşa: toate centrurile ocolitoare a fost să se finanţeze din fonduri structurale şi din PNRR doar autostrăzile, atât. Nu s-a pierdut finanţarea, ci se mută în alt capitol''.

Amintim că, la începutul anului, a fost emis avizului de mediu pentru PUZ studiu de fezabilitate: – Etapa I – Drum Transregio Feleac TR 35 – Centura Metropolitană – Etapa II – Drum Transregio Feleac TR 35 – Drumuri de Legătură. Centura de 41,8 kilometri ar urma să aivă 20 de noduri și va depăși suma 250 milioane de euro, termenul de finalizare a acesteia fiind anul 2024.

Comenteaza