Centură din Mănăştur până în Someşeni. Primarul nu renunţă la monorail

Centură din Mănăştur până în Someşeni. Primarul nu renunţă la monorail
Primarul Clujului, Emil Boc, spune că există un pachet de soluţii pentru decongestionarea traficului din oraş.

Centura de sud a oraşului a fost anunţată în noul Plan Urbanistic General (PUG), iar primăria vrea să pornească deja procedurile pentru construirea ei. Centura ar urma să lege Mănăşturul de centura Vâlcele-Apahida.

„Vor fi demarate procedurile pentru studiul de prefezabilitate pentru centura de sud a Clujului, care va porni din Mănăştur, va merge pe Calea Turzii şi până la Selgros, nodul Apahida-Vâlcele. Avem PUG aprobat, această centură trebuie făcută", a spus Boc.

Proiectul centurii face parte dintr-un pachet de măsuri menite să decongestioneze traficul din oraş.

"Vom demara şi un studiu de circulaţie în municipiu care să ne dea şi alte soluţii punctuale în oraş pentru decongestionarea traficului. De altfel, cea mai presantă şi importantă problemă este şi devine aglomeraţia şi traficul din oraş.

Am gândit un pachet de soluţii, de realizare a acestei centuri, studii de trafic, parkinguri subterane şi supraterane, dar şi alte soluţii. Vom stabili care sunt şi alte soluţii care trebuie promovate pentru decongestionarea traficului, monorail, pasaje supraterante sau alte soluţii", a declarat primarul.

Potrivit noului PUG, un drum nou ar urma să lege în anii viitori cartierul Grigorescu de Autostrada Transilvania.

Comenteaza