Foto Cel mai nou mall din Cluj NU se face încă. Ce probleme au găsit urbaniștii județului

Cel mai nou mall din Cluj NU se face încă. Ce probleme au găsit urbaniștii județului
| Foto: randări - sc archdesign srl
Cel mai nou mall din Cluj NU se face încă. Ce probleme au găsit urbaniștii județului
Cel mai nou mall din Cluj NU se face încă. Ce probleme au găsit urbaniștii județului
Cel mai nou mall din Cluj NU se face încă. Ce probleme au găsit urbaniștii județului

Târgul auto de la ieșire din Florești spre Gilău, aflat pe raza localității Luna de Sus, va fi relocat, iar pe actualul amplasament se va ridica o clădire cu funcțiuni mixte: comerciale, depozitare, producție, servicii, etc.

Proiectul denumit „Elaborare PUZ pentru demolare construcții existente și construire spațiu S+P+2E cu destinație depozitare, producție, servicii și comercial, produse alimentare și nealimentare, spații birouri și administrație, sistematizare verticală, amenajări exterioare accesuri și parcaje, amplasare post trafo, organizare de șantier, amplasare totem și panouri publicitare, împrejmuire și operațiuni cadastrale”, a revenit în ședința, de joi, a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj.

Beneficiarul investiției este s.c. AWA Comert International s.r.l., cu sediul pe strada Pandurilor din Cluj-Napoca. Societatea a raportat, pe anul 2022, o cifră de afaceri de 651.664 de lei, pofitul fiind de -195.320 lei.

Potrivit documentației, terenul are aproximativ 74.000 mp. Terenul studiat beneficiază de acces din partea estica a parcelei din drumul existent - str. Mihai Eminescu și din partea nordică din DN1/E60, care este accesul principal.

„Regimul de înălțime propus nu va depăși maximul admis prin regulamentul de PUZ, respectiv (1-2)S+P+2E (S – subsol, P – parter, E - etaj) și se va încadra într-o înălțime maxim admisă de 30,00 m. Funcțiunile vor fi repartizate pe niveluri având următoarea schemă funcțională:
• Subsol(1-2) – parcaje și spații tehnice, căi de acces – aferente spațiilor comerciale;
• P+2E – spatii comerciale și depozite aferente spațiilor comerciale, spații de birouri și spații administrative, spații comerciale cu produse alimentare și producție aferentă, spații de servicii cât și spații tehnice necesare funcționării unui astfel de program”, se arată în documentație.

Proiectantul Victor Mihăilescu a precizat că au fost adăugate spații de birouri la proiect, așa cum i-au sugerat membrii comisiei ședința trecută. De asemenea, în PUZ sunt prevăzute aproximativ 1.350 de locuri de parcare, din care 1.000 vor fi la subsol.

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a cerut ca drumul să fie de 4 benzi până la accesul în autostradă. „Altfel, facem o problemă pentru tot Clujul și nu vrem să încurcăm, vrem să ajutăm. Vă asigurăm de tot sprijinul nostru în ceea ce privește avizul de la CNAIR. Din punct de vedere al traficului, fără 4 benzi aici nu avem ce face”, a afirmat Salanță.

Proiectul a primit aviz nefavorabil din partea membrilor CTATU Cluj.

Comenteaza