Care va fi schimbul pentru extinderea parcului din Jucu

Care va fi schimbul pentru extinderea parcului din Jucu
Pentru a obţine teren de la Universitatea de Ştiinţe Agricole, Consiliul Judeţean îşi arată disponibilitatea de a se implica într-un schimb imobiliar. Negocierile s-au purtat ieri.

În Jucu există 400 de hectare de teren, aflat în patrimoniul Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. Din acest teren, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) ar putea primi la schimb o suprafaţă egală cu cea la care trebuie să renunţe în favoarea extinderii parcului industrial Tetarom, spune Uioreanu. Este una dintre variantele luate în discuţie la întâlnirea de ieri a reprezentanţilor USAMV, ai Tetarom şi ai Consiliul Judeţean.

Dacă parcul din Jucu nu se extinde cu 170 de hectare, administraţia judeţeană nu va reuşi să-şi împartă parcelele pentru investitorii anunţaţi, a arătat Uioreanu. Numai că terenul vizat pentru extindere este parte dintr-un proiect agricol, derulat de USAMV în parteneriat cu societatea Modern Farm.

Liderul administraţiei judeţene, Horea Uioreanu, a demarat negocierile cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) şi cu reprezentanţii Modern Farm, în vederea extinderii parcului industrial Tetarom III, din comuna Jucu. „Vom ajunge astăzi (ieri - n. red) la o înţelegere cu privire la situaţia parcului din Jucu. Cei de la USAMV au decis în Consiliul de Administraţie să ne acorde sprijin, iar reprezentanţii Modern Farm sunt de asemenea pregătiţi să ne ajute în demersul nostru. Au fost propuse nişte variante de schimb imobiliar şi de asemenea, noi ne-am angajat şi să-i susţinem în problema Palocsay, pentru ştergerea datoriilor pe care staţiunea de cercetare le înregistrează la stat", a spus Uioreanu.

Varianta agreată de Consiliul Judeţean ar fi ca USAMV să primească în schimbul celor 170 de hectare o suprafaţă echivalentă care se află în patrimoniul ADS. „A fost identificată o suprafaţă de 400 de hectare, tot în comuna Jucu, care se află în patrimoniul ADS. O propunere ar fi să preluăm acest teren la Consiliul Judeţean pentru a avea ce să oferim la schimb Universităţii", a spus Uioreanu. În cel mai scurt timp trebuie să se ajungă la o înţelegere, apreciază liderul administraţiei judeţene, dat fiind faptul că ar exista mai multe cereri de investiţie care aşteaptă să fie soluţionate. „Avem de optat între două investiţii majore. Una este cea a firmei italiene Battistero, însă ar mai fi o propunere pentru o investiţie de 100 de milioane de euro, pe care de asemenea o avem în pregătire. Nu pot să vă dau mai multe detalii acum, până când nu vom avea disponibil terenul din Jucu", a spus Uioreanu.

Suprafaţa ce ar urma să devină parte din Tetarom este prinsă într-un proiect agricol, derulat de USAMV în parteneriat cu Modern Farm. Cel care controlează Modern Farm, omul de afaceri Octavian Buzoianu, nu se arată foarte încântat de ideea preluării acestui teren, mai ales pentru că în prezent suprafaţa se află în exploatare. „Pierderea acestui teren înseamnă distrugerea completă a echilibrului unei exploataţii agricole, iar cineva va trebi să-şi asume aceste daune. Noi am luat credit bancar pentru a pune în prcatică acest proiect, cine ne plăteşte creditul?", a arătat Octavian Buzoianu. Pe de altă parte, omul de afaceri spune că este dispus să colaboreze şi că USAMV a gândit nişte soluţii, astfel încât acest proiect să nu aibă foarte mult de suferit. „Eu am spus că vom colabora, însă atât cât ne stă în putinţă. Este nevoie de o înţelegere elaborată şi nu cred că nu se va putea ţine cont de faptul că proiectul nostru a ajuns la o maturitate, iar pierderile noastre ar fi foarte mari, dacă terenul ar fi distrus", a comentat Octavian Buzoianu.

 

 

Comenteaza