Când încep lucrările de schimbare a gazonului de pe Cluj Arena. Tișe: „Nu văd ce obstacole să mai fie”

Când încep lucrările de schimbare a gazonului de pe Cluj Arena. Tișe: „Nu văd ce obstacole să mai fie”

Stadionul din centrul orașului va avea în curând un nou gazon, în special pentru organizarea Campionatului European de Tineret, care se va desfășura la vară pe patru stadioane din România, printre care și Cluj Arena. Este pentru prima dată când gazonul va fi schimbat integral din bani publici.

Așadar, Consiliul Județean intenționează ca lucrările să se suprapună cu pauza competițională de două săptămâni din Superligă, care va avea loc la sfârșitul lunii martie, cauzată de jocurile Echipei Naționale. Șeful CJ Cluj, Alin Tișe, susține că dacă totul merge conform planului, după data de 20 a lunii martie se pot da drumul la lucrări.

„Eu am întrebat mai devreme la cei care au licitația în responsabilitate și mi-au spus în felul următor: procedura de licitație este în curs. Undeva în partea a doua a lunii vom avea câștigătorul și vom adjudeca. În pauza competițională, care este la sfârșitul lunii, dorința noastră este de a începe să schimbăm gazonul, sistemul de drenaj, sistemul de încălzire. Acesta este planul nostru. Depinde de vreme și de mai mulți factori. Dacă vor fi condiții bune, înseamnă că după data de 20 a lunii putem interveni. Bani există în buget, procedura este în curs. Nu văd ce obstacole să mai fie”, a declarat Alin Tișe la un post local de radio.

Forul administrativ județean a lansat o licitație publică pentru schimbarea gazonului. Valoarea totală estimată a contractului este de 3,25 milioane de lei (aproximativ 658.000 de euro). Conform caietului de sarcini, gazonul, în suprafață de 7.900 metri pătrați, va fi cu iarbă naturală, nu hibrid, așa cum se vehiculase inițial.

Se va schimba în totalitate gazonul de pe Cluj Arena, până la cota -40 cm. Din punct de vedere tehnic, acesta va avea o densitate minimă de 98% și va fi amplasat pe un substrat totalmente din nisip. 

Amintim faptul că actualul gazon nu a fost schimbat, în integralitatea lui, niciodată de la inaugurarea stadionului Cluj Arena, în 2011. Până acum au fost schimbate doar rulourile, pe anumite porțiuni, de către organizatorii Untold.

Comenteaza