Când ar putea fi gata noul drum care să rezolve aglomeraţia dintre Baciu şi Cluj

Când ar putea fi gata noul drum care să rezolve aglomeraţia dintre Baciu şi Cluj
Reprezentanţii primăriei comunei Baciu au vorbit despre când ar putea fi gata un proiect important pentru decongestionarea traficului de pe drumul naţional între Baciu şi Cluj.

ZIUA de CLUJ a stat de vorbă cu primarul comunei Baciu, Florin Ioan Mureşan, pentru a vedea care sunt noutăţile legate de drumul de 3,8 km, ce se va construi printr-un proiect cu finanţare europeană.

„Noi sperăm ca luna asta, februarie, să scoatem la licitaţie lucrarea pentru drumul care va fi o alternativă de ieşire la şoseaua naţională. Proiectarea este gata, mai avem nevoie de unele avize, iar apoi urmează să scoatem lucrarea la licitaţie. Eu sper ca până în iulie drumul de 3,8 km să fie finalizat", a declarat primarul comunei Baciu, Florin Mureşan.

Finanţarea pentru acest drum a fost obţinută în toamna anului trecut, atunci când Autoritatea pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a finalizat raportul de evaluare asupra proiectului depus de către Primăria comunei Baciu, în scopul obținerii unei finanțări europene nerambursabile de 1 milion de euro.

„Acești bani vor fi folosiți pentru amenajarea unei variante de ieșire la șoseaua națională pentru cele câteva mii de locuitori ai comunei, afectați zilnic de ambuteiajul de pe străzile Neptun și Jupiter. Evaluarea făcută pe teren de către o firmă de specialitate împuternicită de U.E. a confirmat că traseul ales de specialiștii primăriei noastre este cea mai bună variantă posibilă pentru ieșirea la șoseaua națională. Astfel, traseul va fi: str. Jupiter - str. Neptun - str. Bisericii Ortodoxe și str. Valea Seacă", a declarat primarul Florin Ioan Mureşan.

Acest drum, în lungime de 3,8 km este doar un segment din traseul de 8,14 km de drum agricol modernizat, pentru care a fost obținută această finanțare europeană de 1 milion de euro, precizează reprezentanţii Primăriei Baciu.

Cetăţenii comunei Baciu, care locuiesc în blocurile nou construite, se plâng de mai mult timp la primăria din comună sau pe reţelele de socializare că pierd în fiecare dimineaţă zeci de minute blocaţi în trafic în tentativa de a ieşi cu maşina în şoseaua naţională.

Primarul Florin Mureşan a mai explicat că vechea conducere a primăriei comunei n-a impus investitorilor imobiliari care au construit blocuri să amenajeze o variantă de ieșire la drumul național pentru cei 3000 de oameni care locuiesc aici și își folosesc mașinile.

 

 

 

 

 

 

Comenteaza