Cadou de Crăciun pentru taximetriștii din Cluj? Majorarea tarifelor, decisă luna aceasta

Cadou de Crăciun pentru taximetriștii din Cluj? Majorarea tarifelor, decisă luna aceasta

Un proiect privind schimbarea tarifului la taximetrie în municipiul Cluj-Napoca va fi dezbătut de către consilierii locali în şedinţa extraordinară din această lună.

"În şedinţa extraordinară, pe care o vom avea în jurul perioadei 18-20 decembrie, va fi pe ordinea de zi acest proiect. Încă nu este finalizată toată documentaţia, comisia lucrează pe baza documentelor propuse pentru că este o problemă tehnică şi nu de altă natură", a afirmat Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Primarul a explicat că procedura prin care se ajunge la un nou tarif este una pur matematică, respectând legea care reglementează domeniul taximetriei. "Sunt de încadrat într-un tabel date cu privire la ce înseamnă diferenţa de preţ şi care trebuie să scoată, tot tehnic, noul tarif. Pentru aceasta trebuie făcute toate calculele necesare pe toate componentele, pentru că sunt prevăzute în lege, nu le inventăm noi, tariful nu îl inventează primarul", a adăugat Boc.

Întrebat dacă foloseşte taximetrele, edilul a răspuns că merge "din când în când", însă, întrebat cât ar fi dispus să plătească pentru o cursă cu taxi, primarul a replicat: "Nu ştiu şi nu vreau să mă pronunţ, ca să nu influenţez vreo decizie.

Tariful trebuie să fie atât cât reiese din calcul. Eu pot să spun orice, dar ca primar trebuie să promovez ceea ce spune legea. Acel preţ care va rezulta din calculele clar matematice, acela va fi preţul pe care îl voi propune în consiliul local, nici mai mult, nici mai puţin".

"Nu am evitat discuţia, chiar dacă a fost campanie electorală. Am spus de atunci că tariful va fi majorat, dar cu atât cât ne permite legea. Este un serviciu public şi nu putem să ne jucăm, să nu respectăm legea, care ne obligă să încadrăm acest preţ în nişte baremuri pe care tot cadrul despre care am vorbit o face. Va fi pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de consiliu local, conform celor discutate; în luna decembrie va fi adoptat acest tarif al taximetriei", a conchis edilul Clujului.

Protest la Primăria Cluj-Napoca. Taximetriştii vor majorarea tarifelor

Peste 100 de taximetrişti au protestat în curtea Primăriei Cluj-Napoca şi au cerut majorarea tarifelor, neschimbate de 6 ani. Taximetriştii de la mai multe firme s-au adunat în curtea municipalității, la intrarea în parking, cerând majorarea tarifelor care nu au mai fost modificate de șase ani. (VEZI MAI MULTE DETALII, AICI!)

Taximetria, nerentabilă la Cluj

Cu toate că are un aeroport care merge spre 3 milioane de pasageri pe an, universități care adună zeci de mii de studenți și festivaluri sold-out, cu sute de mii de oameni, Clujul nu mai este rentabil pentru taximetriști, susțin aceștia. (MAI MULTE INFORMAŢII, AICI!)

Comenteaza