Foto Ca în VEST! Undă verde pentru un centru de bătrâni la Cluj / Va avea foyer, amfiteatru în aer liber, grădină cu pomi și flori

Urbaniștii județului Cluj au avizat favorabil un studiu de oportunitate pentru construirea unui centru multifuncțional pentru persoanele în vârstă. Investiția va fi realizată în satul Câmpenești, comuna Apahida.

Sub denumirea de „Studiu de oportunitate Construire centru multifuncționale de servicii pentru persoane de vârsta a III-a, Câmpenești, comuna Apahida”, proiectul a fost, joi, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Beneficiarii acestei investiții sunt doi australieni de origine română: Livia Gheorghină și Ionel Secară.

Potrivit documentației, obiectivul propus combină componenta de primire/cazare/asistență, cu alte activități menite să remedieze aspectele de izolare și însingurare.

Proiectantul Radu Spînu a transmis că locuirea pentru vârstnici ridică probleme speciale, deoarece pentru majoritatea rezidenților odată ce au intrat într-un astfel de ansamblu există o probabilitate foarte crescută să rămână aici pentru tot restul vieții.

Suprafața totală a terenului este de peste 24.500 de metri pătrați. Clădirile propuse vor avea regimul de întălțime P, după caz P+1E. Punctul central al spațiului interior este foyerul multifuncțional ce cuprinde recepția, sala de mese și spațiul pentru evenimente, ușor accesibil de la pavilioanele de cazare (cu capacitatea finală de 100 de locuri și care îmbină funcțiunile de asistență medicală cu cele de cazare), cu mini-amfiteatrul în aer liber și cu grădina destinată relaxării sub pomii fructiferi, plimbărilor sau îngrijirii florilor.

Proiectul a primit aviz favorabil și poate merge mai departe pentru realizarea PUZ-ului.

Comenteaza