Bună Ziua și Borhanci, încă blocate pentru construcțiile mari

Bună Ziua și Borhanci, încă blocate pentru construcțiile mari

Zonele Bună Ziua și Borhanci sunt încă zone blocate în privința autorizării unor construcții mari, susține viceprimarul Dan Tarcea.

Aceasta deși un proiect al unui ansamblu cu funcțiuni mixte, care cuprinde clădiri cu până la 15 etaje tocmai pe strada Bună Ziua, se află în dezbatere publică pe site-ul primăriei.

”Autorizațiile de construire de acolo se dau numai cu studiu de trafic. De altfel, în tot orașul, toate construcțiile care depășesc 24 de locuri de parcare au nevoie de studiu de trafic. Pentru că altfel riscăm să ajungem în situația străzii Bună Ziua unde aveam o încărcătură de peste 100% a traficului. Dar în prezent, avem încă zone blocate, cum e Bună Ziua și Borhanci pentru construcții mari. În Bună Ziua vom finaliza la 1 iulie lucrările de lărgire a străzii.

În Borhanci avem condiționările legate de centura metropolitană. Aici vom putea autoriza construcții mai mari doar când vom avea centura gata. Sau mai există o variantă pe care o analizăm, lărgirea străzii înspre Constantin Brâncuși pentru reazliarea unui sens giratoriu, dar acolo terenul este doar în administrarea USAMV-ului, deci e mai complicat. În condițiile în care facem acel sens giratoriu și vom lărgi și strada Constantin Brâncuși până la strada Lăcrămioarelor vom decongestiona extrem de mult circulația de aici. Dar în acest moment sunt blocate construcțiile de mari dimensiuni în acest cartier”, a spus Dan Tarcea la ZIUA LIVE.

Comenteaza