Video Bugetul județului Cluj pe anul 2021, cel mai mic din ultimii patru ani. Park and Ride-ul de la Aeroport și Tetarom V sunt suspendate

Bugetul județului Cluj pe anul 2021, cel mai mic din ultimii patru ani. Park and Ride-ul de la Aeroport și Tetarom V sunt suspendate
| Foto: Consiliul Judeţean

Președintele Consiliulului Județean Cluj, Alin Tișe, a prezentat bugetul județului Cluj pe anul 2021, care este în scădere cu 20% față de anul trecut.

Liderul Consiliului Județean (CJ) Cluj a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre cum va arăta bugetul Clujului și a precizat ce proiecte ale forului administrativ județean sunt suspendate și amânate pe anul următor.

„Din păcate, în acest an, bugetul local pe anul 2021 va avea o scădere. Bugetul Consiliului Județean pe anul acesta este cel mai mic din ultimii patru ani. Estimăm că bugetul va fi de 930-935 de milioane de lei, aproximativ cu 20% mai mic față de anul 2020. El este influențat și de banii europeni pe care reușim să-i atragem, iar fără fonduri europene, bugetul pe anul acesta ar fi de numai 426 de milioane de lei.

Această criză și această pandemie care a afectat toate domeniile vieții noastre sociale, economice, a influențat bugetele noastre și ne-am reîntors în anul 2017, un regres de patru ani, bugetul fiind similar cu cel de atunci. De asemenea, am redus cheltuielile de personal pe anul 2021 cu aproximativ 16%”, a declarat la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Șeful județului Cluj susține că, tot pe anul 2021, s-a simțit o diminuare cu aproximativ 25-27% față de anul 2020 în ceea ce privește bunurile și serviciile. „Această diferență provine din sumele alocate pentru întreținerea de drumuri județene, vorbesc de alocările de la bugetul central, care sunt reduse cu 22 de milioane de lei. Și investițiile în acest an, din păcate sunt reduse față de anul trecut, ele sunt de aproximativ 58 de milioane de lei”, a precizat Tișe.

Park and Ride-ul de la Aeroport, Parcul Etnografic „Romuls Vuia”, Tetarom V și modernizarea sediului CJ Cluj, suspendate în 2021

„Având în vedere că în acest an investițiile se vor concentra pe spitale și infrastructura rutieră, anumite proiecte pe care le-am gândit anul trecut vor fi suspendate în anul 2021, deci va fi amânată executarea lor pentru anul viitor. Va fi suspendat proiectul de Park&Ride de la Aeroport, de asemenea se va suspenda și se vor face doar cheltuielile care au început deja la amenjarea Parcului Etnografic „Romulus Vuia”.

Totodată, se va suspenda proiectul parcului Tetarom V din Luna și lucrările pentru modernizarea și extinderea sediului Consiliului Județean Cluj. În acest moment, Sportul, Cultura și Religia nu sunt prinse în proiecția bugetului pe anul 2021”, a afirmat liderul forului județean.

Comenteaza