Boc vrea să scoată Serviciul Permise și Înmatriculări din Gheorgheni

Boc vrea să scoată Serviciul Permise și Înmatriculări din Gheorgheni
"Aduce trafic nenecesar în mijlocul unei zone rezidenţiale. Maşini care ocupă trotuare şi alei pentru un serviciu ce nu priveşte cartierul", a declarat edilul Clujului, Emil Boc, la Realitatea FM Cluj.

Primarul a spus că va continua discuţiile cu Ministerul de Interne pentru a se găsi o altă locaţie pentru Serviciul Permise și Înmatriculări, în afara oraşului sau la limitele exterioare.

Salbă de parkinguri. Cum vor fi alungate mașinile staționate pe o mare arteră a Clujului

ZIUA de CLUJ scria, zilele trecute, că municipalitatea și-a propus să realizeze o adevărată salbă de parkinguri de mici dimensiuni, probabil pe structură metalică, în jurul străzii Nicolae Titulescu. Decizia finală referitoare la modul în care ar urma să se ridice aceste parcări supraterane nu este luată, întrucât se așteaptă decizia specialiștilor. Viceprimarul Dan Tarcea a explicat că demersurile au fost deja începute.

"Vrem să construim șapte parkinguri de mai mici dimensiuni, unde să poată parca toate mașinile care acum sunt staționate de o parte și de alta a străzii Titulescu. Deja am pornit demersurile pentru ridicarea unui astfel de parking pe strada Liviu Rebreanu, numărul 5. Artera va avea astfel patru benzi și vom putea institui și acolo benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun, pentru bicicliști, poate și pentru taximetre", a spus Tarcea.

El a subliniat că provocarea cea mai mare pentru proiect este legată de regimul juridic al terenurilor, având în vedere că sunt foarte multe zone revendicate.

Comenteaza