Boc, supărat pe Voiculescu şi Arafat. "Omoară economia Clujului! Dăm o lovitură cruntă copiilor din anii terminali"

Boc, supărat pe Voiculescu şi Arafat. "Omoară economia Clujului! Dăm o lovitură cruntă copiilor din anii terminali"
Edilul clujean și-a propus să introducă tehnologia pe scară largă în oraș

Primarul Emil Boc este extrem de supărat pe autorităţile de la Bucureşti, fiindcă "omoară economia Clujului" deoarece nu ponderează rata de incidenţă cu numărul de teste COVID. La Cluj-Napoca se fac şi 2.000 de teste zilnic, faţă de alte localităţi, unde se înregistrează câteva zeci sau sute, însă regulile de impunere a restricţiilor sunt unitare.

"Aici e un paradox al Clujului, care ne afectează şi ne doare în fiecare zi. Pur şi simplu, corectitudinea de la nivel naţional omoară economia Clujului. Am ajuns cu cuţitul la os! Sunt atâtea domenii ale economiei locale puse la pământ datorită faptului că nu se ponderează rata de incidenţă cu numărul de teste.

De asemenea, dăm o lovitură cruntă copiilor din a VIII-a şi a XII-a, din ani terminali, care nu pot să meargă la şcoală, iar viitorul lor este în joc. Acum am ajuns victimele propriului succes. Aici sunt oameni mai bine înstăriți financiar, care își fac teste individual, ceea ce e corect.

Dar să aplici uniform, mecanic, rigid măsurile, să nu compari numărul de testări cu alte județe este nedrept. Le-am spus ministrului sănătății, Vlad Voiculescu, și domnului Raed Arafat, și în public, și în privat. Clujul și Timișoara sunt puse pe butuci. Noi testăm cât testează Bucureştiul. Nu e normal, când ai atât de multe teste, să aplici acelaşi şablon", a spus Boc, la un radio local. 

Săptămâna trecută, rata de incidenţă a coborât sub 3 la mia de locuitori la Cluj-Napoca. Restaurantele, cinematografele, localurile au fost deschise, cu 30% grad de ocupare, pentru patru zile. Apoi, s-au închis la loc.

Comenteaza