Boc pune presiune pe Guvern pentru redeschiderea Oserului: "Am promisiunea de la cel mai înalt nivel"

Boc pune presiune pe Guvern pentru redeschiderea Oserului: "Am promisiunea de la cel mai înalt nivel"

Edilul Clujului spune că are promisiunea "de la cel mai înalt nivel" că, de la 1 iulie, târgurile și talciocurile, cum e și Oserul din Cluj-Napoca, se vor putea redeschide.

Relaxările din 1 iunie au ocolit Oserul, cea mai mare piață de vechituri a orașului, cu toate că municipiul Cluj-Napoca a ajuns la o rată a vaccinării de peste 50%, însă primarul Emil Boc a spus că "și-a făcut un obiectiv special" din redeschiderea târgului și că a obținut promisiuni că de la 1 iulie talciocurile vor fi cuprinse în noile relaxări.

"Prin lege, talciocurile, târgurile și bâlciurile sunt interzise. Am discutat la cele mai înalte niveluri ale statului român - prim-ministru, până la ministrul de Interne și alți oficiali și m-au asigurat că, în Hotărârea de Guvern care va intra în vigoare de la 1 iulie, se va permite redeschiderea târgurilor și a oserului. Până acum noi făceam hârtie la DSP și ni se spunea că nu permite hotărârea de guvern, că sunt interzise. Îi asigur pe toți - pentru că sunt foarte mulți oameni care depind de acest sector - că voi sta cu ochii ca pe butelie să se modifice această Hotărâre de Guvern", a declarat edilul Clujului, la Napoca FM.

Redeschiderea Oserului este așteptată de clujeni, oamenii fiind nedumeriți de ce mall-urile sunt pline de lume, iar piața de vechituri din Cluj-Napoca, care este un spaţiu deschis, a rămas, și de la 1 iunie, cu lacătul pus pentru că se consideră că ar fi în pericol de infectare cu COVID. 

 

Comenteaza