Boc, despre plângerile la adresa PUG: "Nu voi ceda presiunilor"

Boc, despre plângerile la adresa PUG: "Nu voi ceda presiunilor"

Primarul Emil Boc spune că numeroasele plângeri ale clujenilor referitor la prevederile Planului Urbanistic General (PUG) pun presiune pe Departamentul de urbanism al municipalității.

”Este cea mai mare provocare pe care o am și generează cele mai multe presiuni. Mi-e foarte greu, v-o spun cu toată sinceritatea, dar nu voi ceda instituțional. Avem vreo patru procese pentru parcul din cartierul Zorilor. Avem presiuni în toate zonele unde sunt spații verzi: Parcul Est, Parcul Rozelor, Expo Transilvania.

Totuși, acest oraș trebuie să fie pentru oameni, nu pentru profit. Asta nu înseamnă că oamenii de afaceri nu sunt respectați, nu pot să construiască. Ba da, dar așa cum prevede legea și în cadrul PUG, care a trebuit să țină un echilibru între dezvoltarea imobiliară și asigurarea unei calități a vieții în oraș, prin asigurarea unor spații verzi de calitate.

Chiar cu toată greutatea nu am să abandonez această politică de a susține dimensiunea verde a orașului. Știu câte presiuni sunt asupra colegilor mei, a Departamentului de urbanism, dar politica orașului trebuie să rămână coerentă”, a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Pe masa consilierilor locali se află 15 plângeri prealabile din partea unor clujeni care vor să construiască pe parcele încadrate ca zone verzi sau zone neurbanizate.

Vezi și Noi vrem să construim! Clujenii cer pe bandă rulantă modificarea PUG

Comenteaza