Boc "a dat de pământ" cu arhitecții de la Urbanism, chiar în timpul cutremurului: "Vreți să mutați Floreștiul în Cluj-Napoca, în Sopor și Borhanci?"

Boc "a dat de pământ" cu arhitecții de la Urbanism, chiar în timpul cutremurului: "Vreți să mutați Floreștiul în Cluj-Napoca, în Sopor și Borhanci?"

Arhitecții Clujului au fost certați de edilul Emil Boc în cadrul ședinței Comisiei de Urbanism de săptămâna aceasta, chiar în timp ce în România a avut loc un cutremur de 5,7 grade, care s-a simțit și în orașul de pe Someș.

Totul a plecat de la avizarea unor proiecte de case în Sopor. Una dintre parcele avea doar 350 de metri pătrați, iar arhitecții au propus ca proprietarului să îi fie permis să-și ridice o locuință. 

"Eram într-o dispută în Comisia de Urbanism în momentul cutremurului din Gorj, cu tehnicienii din comisie, oameni numiți, care nu au niciun fel de responsabilitate în fața cetățenilor și care, pe bandă rulantă, avizează în contradiție cu prevederile PUG, care cerea, pe zona respectivă, 800 mp ca să poată construi casă, ei au avizat pe 350 mp. Fără nicio problemă. La uninson, toți.

Le-am spus: Vreți să mutați Floreștiul în Cluj-Napoca, în Sopor și Borhanci? Ce propuneți, asta este. Vă place asta? Asta este atitudinea pe care trebuie să o aibă specialiștii? Nu eu am construit Floreștiul, arhitecții au construit. Unde este responsabilitatea acestei bresle față de ce se construiește în jurul nostru? Când am văzut că vor să facă același lucru în Cluj-Napoca, unde de 10 ani încerc să ținem calitatea vieții (...) E normalitate să faci casă pe minim 500 mp, nu pe 200. Dacă le lipești și își dau ăia telecomanda pe geam (...). Unde a calitatea vieții?", a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local. 

Proiectul imobiliar va ajunge pe masa consilierilor locali, care au ultimul cuvânt. 

Comenteaza