Bloc de locuințe și birouri cu 7 etaje lângă viitorul Ansamblu Cultural Transilvania

Bloc de locuințe și birouri cu 7 etaje lângă viitorul Ansamblu Cultural Transilvania

Până primăria va reuși să de blocheze proiectul Ansamblului Cultural Transilvania de pe Bulevardul 21 Decembrie, în vecinătate va fi ridicat un bloc de locuințe și birouri cu 7 etaje. 

Consilierii locali vor dezbate la viitoarea ședință aprobarea construirii unui imobil de locuințe și bioruri pe locul fostei fabrici de pânine Vel Pitar de pe strada Năvodari numărul 2. Proiectul a fost contestat de vecini, între care și Jandarmeria, care s-au plâns de dimensiunile noului imobil, dar a primit avizul Comisiei de Urbanism și va ajunge acum la votul aleșilor locali.

Beneficiarii proiectului sunt societățile comerciale Tivtim Imobiliare SRL și Tiv Construct SRL, care vor să ridice în vecinătatea Jandarmeriei și a proiectatului Ansamblu Cultural Transilvania, un bloc cu 7 niveluri. PUG-ul în zonă prevede un maxim care este cu două niveluri mai mic decât proiectul propus și avizat.

Terenul de 1.729 de metri pătrați se află în interiorul Zonei Centrale Protejate a orașului. În urma urbanizării se propune reglementarea într-o UTR adresată zonelor mixte cu regim de construire închis, adiacentă arterelor de importanță locală. În zona imediată a parcelei sunt blocuri cu 2 sau 3 etaje. Totuși proiectul a fost raportat la cel al Ansamblului Cultural Transilvania, unde unul dintre corpuri ar urma să aibă o înălțime de 38 de metri și ca urmare a primit aviz favorabil în Comisia de Urbanism pentru un regim de înălțime de 7 etaje și 28 de metri. Din acest teren, o parcelă cu suprafața de 338.25 metri pătrați va fi cedată primăriei ca zonă verde.

 

Comenteaza