Bloc cu 35 de locuințe sociale pe Sobarilor

Bloc cu 35 de locuințe sociale pe Sobarilor

Municipalitatea construiește un bloc de locuințe sociale în Iris, pe strada Sobarilor. PUD-ul proiectului va fi discutat în ședința de urbanism din 30 mai 2023.

Prezentul Plan Urbanistic de Detaliu își propune stabilirea limitei maxime a edificabilului în vederea determinării condițiilor de amplasare a unei cladiri cu 35 locuinte sociale (garsoniere, 2 camere si 3 camere) si spatii administrative si tehnice, pe un teren domeniu public de 1.203 mp situat str. Sobarilor nr. 31, in municipiul Cluj-Napoca. Capacitatea imobilului va fi de max. 81 persoane. 

Terenul ce a generat prezentul studiu are acces pietonal și carosabil pe latura sud direct din strada Sobarilor – pe segmentul intre strazile Septimius Severnus /George Gordon Byronsi si str. Fabricii.

Accesul principal pe teren, atât pietonal cât și auto, se face din str. Sobarilor. Stationarea vehiculelor (auto, velo): se va realiza in proportie de 75% in spatii specializate dispuse la subsolul cladirii. Parcajele auto amenajate la sol vor fi amplasate in spatele unui tract dedicat altor functiuni si nu vor ocupa frontul catre spatiul public si nici gradina imobilului.

Pe parcela studiata se propune amenajarea a 20% din suprafata cu spatiu verde ce va cuprinde exclusiv vegetatie (arbori, arbusti, iarba). In coltul de nord – est al imobilului se va amenaja o gradina (posibil de accesat din spatiul public prin gangul de acces in imobil) in suprafata de aprox. 180mp, iar in zona de retragere fata de aliniament va fi plantata vegetatie medie si inalta in vederea realizarii unei separari intre spatiul public si cel privat. 

Inaltimea maxima admisa pentru cladiri comune, respectiv un regim de inaltime de (1-3S)+P+5E+1E. Vor exista racorduri la reţeaua municipală de alimentare cu apă și canalizare, alimentare cu energie electrică şi gaze naturale, date si telefonie și salubritate. Centrala termica va functiona comun pentru tot imobilul si va functiona cu gaze.

160 de persoane se mută din Pata Rât. Au primit case în zona metropolitană a Clujului

Un nou proiect cu finanțare norvegiană pentru sprijinul comunității de la Pata Rât se află în ultima etapă de implementare. 158 persoane se mută în noile lor locuințe situate în Cluj-Napoca (9 apartamente), Florești (18), Apahida (2) și Gilău (2).

Alte aprox. 150 persoane au fost mutate anterior în cadrul unui proiect similar cu finanțare norvegiană. Familiile beneficiare au semnat contractele la mijlocul lunii și se mută în aceste zile în noile locuințe. Apartamentele se află în proprietatea ADI-ZMC (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj) și sunt acordate prin contract de închiriere - la suma modică de 150 lei/lună - familiilor selectate din comunitatea de la Pata Rât.

Comenteaza