Biserică pe Aleea Azur din cartierul Europa, dar doar cu acordul vecinilor

Biserică pe Aleea Azur din cartierul Europa, dar doar cu acordul vecinilor

Proiectul unei noi biserici în cartierul Europa pe Aleea Azur a fost avizat condiționat de Comisia de Urbanism, după ce anumiți vecini din zonă s-au arătat deranjați de acest proiect.

Propunerea de Plan Urbanistic Zonal a fost discutată și la o ședință precedentă, dar proiectul a fost amânat atunci cerându-se între altele să fie consultați și vecinii.

La rediscutarea proiectului, astăzi li s-a propus proiectanților o lărgire a posibilităților de utilizare a parcelei în privința funcțiunilor. ”Pentru că am primit la dosar un punct de vedere din partea vecinilor și 6 sunt pentru proiectul dumneavoastră, iar 3 împotrivă, pentru a nu opri lucrarea azi lărgim aria de posibilități din PUZ nu numai la culte, ci și la învățământ, asistență socială sau sănătate și veți merge mai departe în funcție de ce acorduri obțineți de la vecini”, a precizat primarul Emil Boc în deschiderea ședinței.

Potrivit proiectului, Parohia Ortodoxă Sfântul Ioan Botezătorul dorește edificarea pe Aleea Azur a unei biserici de 241 de metri pătrați pe o parcelă de 1.194 mp, prin schimbarea destinației acelui teren. Practic, prin PUZ se solicită instituirea unei subzone de servicii, instituții publice sau de interes public pe această parcelă. Iar pe lângă biserică urma să se realizeze aici și o casă parohială de 75 de metri pătrați.

”Pe strada Eugen Ionesco sunt construite mai multe ansambluri de imobile colective, case individuale și cuplate. În concluzie, se observă, că toată zona estică a străzii Eugen Ionesco tinde pentru posibilitatea de construire de locuințe cu regim redus de înălțime (locuințe semicolective și colective mici). Funcțiunea propusă este compatibilă cu funcțiunea existentă, fiind un serviciu de interes public dedicat acestei zone de locuințe – biserica propusă este una parohială”, se arată în documentație.

Terenul este deținut de biserică, iar în prezent este teren arabil.

Accesul la parcelă se face de pe strada Eugen Ionesco.

”Principala cale de acces în zonă este str. Eugen Ionesco (asfaltată și dotată cu toate rețelele), din care se face accesul în Aleea Azur – drum privat. Se va dezmembra, într-o etapă ulterioară, cu destinația de drum, zona necesară pentru întregirea profilului Aleii Azur (profil de 9.00 m stabilit prin documentații de urbanism aprobate anterior”, se mai arată în PUZ.

Comenteaza