„Big Brother" în Floreşti!

„Big Brother
Cea mai mare comună din România, Floreşti, cu peste 30.000 de locuitori, mai face un pas important spre urbanizare. După semafoarele inteligente şi proiectul îndrăzneţ al benzilor reversibile, administraţia comunei anunţă introducerea unui sistem de supraveghere video începând cu anul viitor.


Proiectul sistemului de supraveghere video din comuna Floreşti este depus la SEAP, este în evaluare şi urmează să fie urcat pe sistemul electronic privind desfăşurarea licitaţiilor la începutulul lunii ianuarie şi sperăm să începem lucrările în primărilor", a declarat primarul comunei Floreşti, Horea Şulea.

Edilul comunei spune că sistemul de supraveghere video este un pic mai complicat de implementat pentru că, din nefericire, codul CAEN din România nu prevede anumite lucrări care sunt specifice acestui sistem de supraveghere video.

Rezolvarea va fi o licitaţiei deschisă internaţională (pentru că numai codul CAEN al Uniunii Europene prevede asemenea lucrări), la fel cum a făcut şi Clujul, este o omisiune a legii dar trecem şi peste asta şi o realizăm. Numai că licitaţiile acestea internaţionale implică un timp mai îndelungat, de a fi postate cerererile de oferte pe SEAP, e vorba de o perioadă între 35 şi 57 de zile", afirmă primarul Horea Şulea.

Noul sistem „Big Brother" din Floreşti va avea dispeceratul în clădirea primăriei iar poliţia va avea acces permanent la imaginile înregistrate.

Chiar în camera alăturată sălii de consiliu este o zonă rezervată pentru dispecerat, supravegherea va fi realizată de poliţia Locală şi bineînţeles vor avea acces permanent cei de la poliţia Naţională. Sistemul a fost gândit pentru a se dezvolta în trei faze, în prima fază va fi vorba de dispecerat şi zonele cele mai fierbinţi din Floreşti, în mod deosebit intersecţiile şi acele zone în care cei certaţi cu legea se manifestă mai intens, după care va fi extins pe suprafaţa întregii comune, atât în Luna de Sus cât şi în satul Tăuţi", mai spune edilul celei mai mari comune din România.

 

Comenteaza