Bani pentru gratuitățile studenților la transport în comun. Fondurile acoperă primele două luni din an

Bani pentru gratuitățile studenților la transport în comun. Fondurile acoperă primele două luni din an
| Foto: Arhiva

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca a solicitat alocarea a peste 2 milioane de lei de la bugetul local pentru gratuitățile și reducerile oferite studenților.

Cei 2,2 milioane de lei sunt prevăzuți doar pentru primele două luni din an, fiindcă deocamdată nu este votat bugetul pentru 2020. Proiectul va fi dezbătut de consilierii locali la ședința din 10 ianuarie. În ianuarie 2020 vor fi eliberate 28.300 de abonamente gratuite și 4.500 de abonamente cu reducere pentru studenții din oraș, estimează CTP în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

Cifrele sunt aproape la fel în februarie, când se estimează 28.300 de abonamente gratuite și doar 4.200 cu reducere. Costul unui abonament lunar este de 70 de lei. Primăria subvenționează cu 35 de lei fiecare abonament gratuit pentru studenți, restul de 35 de lei fiind acoperit de unitățile de învățământ la care studiază tinerii.

În cazul abonamentelor cu reducere, 35 de lei sunt suportați tot de la bugetul local, iar restul de 35 de lei îl plătește fiecare student care își face abonament cu reducere.

Comenteaza