Bandă dedicată mijloacelor de transport în comun în centrul Clujului și patru noi sensuri giratorii

Bandă dedicată mijloacelor de transport în comun în centrul Clujului și patru noi sensuri giratorii
Comisia de circulație din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a aprobat un proiect-pilot pentru oraș: amenajarea unei benzi de circulație dedicată special mijloacelor de transport în comun, pe o porțiune de 300 m, în Piața Cipariu. Implementarea acestei măsuri se va face după 15 iulie.

Banda specială va fi amenajată la bordură și va fi delimitată cu stâlpișori. De asemenea, va fi modificată și semaforizarea intersecției de la intrarea pe strada Dorobanților.

Acest proiect este unul experimental, o simulare pentru ceea ce municipalitatea dorește să implementeze pe toată axa Est-Vest a orașului.

Prin Piaţa Cipariu trec în prezent troleibuzele 3 şi 25, respectiv autobuzele 21, 32 şi 33, care deservesc cartierele Gheorgheni şi Bună Ziua. Acolo opresc şi autobuzele metropolitane care vin din comuna Feleacu.

O altă decizie luată de Comisia de circulație vizează înființarea a patru noi sensuri giratorii: Maramureșului cu Vrancea, Maramureșului cu Oașulu, Fabricii cu Sobarilor și Oașului cu strada Gării. Termenul de realizare  este 1 august.

 

Comenteaza