Avizul Supercom, disponibil online pe aplicația Consiliului Județean Cluj ”Ghișeul Unic”

Avizul Supercom, disponibil online pe aplicația Consiliului Județean Cluj ”Ghișeul Unic”

Acest tip de aviz poate fi solicitat în baza certificatului de urbanism și este necesar în contextul începerii lucrărilor de construire și/sau demolare, în vederea ridicării deșeurilor rezultate.

Consiliul Județean Cluj a reușit să operaționalizeze un nou tip de document în aplicația digitală „Ghișeul Unic” (https://public.cluj.archi/): avizul operatorului de salubritate SUPERCOM.

Având în vedere faptul că platforma Ghișeul Unic permite interogarea bazei de date a Agenției Naționale de Cadastru în timp real, solicitantul va putea completa cererea prin simpla indicare a numărului cadastral, aplicația recunoscând automat imobilul pentru care se cere acest aviz. În continuare, Consiliul Județean Cluj continuă procesul de digitalizare a administrației județene, prin înrolarea de noi cereri, avize și autorizații, astfel încât interacțiunea cu cetățenii să fie una tot mai digitalizată și simplificată”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Pentru a depune cererea de emitere a Avizului operatorului de salubritate, solicitantul va trebui să încheie, anterior, un contract de prestării servicii. În cadrul acestuia, solicitantul va trebui să indice cantitatea estimată, în mc, de deșeuri rezultate și care urmează să fie colectate. În ceea ce privește avizul, acesta se plătește exclusiv online.   

Reamintim faptul că această nouă facilitate se adaugă celor 40 de documente deja digitalizate de Consiliul Județean, perfect valide din punct de vedere juridic. Astfel, este vorba despre 15 categorii de documente urbanistice, printre care certificatele de urbanism (CU) și autorizațiile de construcție (AC), 5 documentații necesare în cazul derulării unor lucrări în proximitatea sau care implică utilizarea drumurilor județene, 4 cereri pentru obținerea de finanțări nerambursabile de la Consiliul Județean Cluj, 2 cereri în domeniul turismului, 11 categorii de acte emise de către I.S.U. Cluj, respectiv 3 tipuri de documente eliberate de Compania de Apă Arieș S.A.

Comenteaza