Autostrada Sebeș-Turda ar putea fi inaugurată de 1 decembrie

Autostrada Sebeș-Turda ar putea fi inaugurată de 1 decembrie

România nu va reuși să atingă până la sfârșitul anului borna de 1.000 de kilometri de șosea de viteză, dar e posibil ca Autostrada Sebeş Turda să aibă panglica tăiată de 1 decembrie. 

Ministerul Transporturilor a anunțat că vrea să inaugureze de 1 decembrie lotul doi din autostrada Sebeș-Turda, de 29 km, dar nu este singura autostradă pe care mizează autoritățile în acest an.

Inaugurarea ar putea avea loc la sfârșitul lunii noiembrie, susține Ministerul Transporturilor. De altfel, la sfârșit de an sunt planificate și alte inaugurări.

“Sebeș-Turda, lot 2 și Târgu Mureș - Ungheni - e clar că va fi dat în trafic anul acesta, rămâne să stabilim data exactă cu antreprenorul”, a declarat Ionel Scriosteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, citat de stirileprotv.ro.  Bucata de autostrada Sebeș-Turda are 29 de kilometri.

Chiar dacă autoritățile reușesc să se țină de cuvânt, România nu va reuși să atingă până la sfârșitul anului borna de 1.000 de kilometri de șosea de viteză.

Astfel, cu peste 900 de kilometri, suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană, raportat la numărul de locuitori. În schimb, suntem pe primul loc la numărul de morţi pe şosele.

Comenteaza