Video Au început lucrările pe Kogălniceanu. Circulația auto interzisă, parcările desființate

Au început lucrările pe Kogălniceanu. Circulația auto interzisă, parcările desființate

Lucrările pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca au fost demarate săptămâna trecută.

Lucrările de modernizare sunt executate pe toată lungimea străzii Mihail Kogălniceanu, respectiv pe tronsonul cuprins între străzile Universității și Emmanuel de Martonne dar și pe tronsonul cuprins între Biserica Reformată și strada Baba Novac. Lucrările urmează să fie continuate și pe tronsonul care este deja în lucru, cuprins între străzile Emmanuel de Martonne și Biserica Reformată, cu extindere pe toată ampriza străzii. Circulația pietonilor se realizează pe culoare pietonale delimitate și asigurate de către executant.

 Lucrările se execută în cadrul proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogalniceanu, strada Universității și străzile adiacente” și sunt realizate de către SC Astor Com SRL.

Obiectivul principal al proiectului este reamenajarea spațiului public al străzii Mihail Kogălniceanu și a străzilor adiacente: Universității, Em. de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu si strada Iuliu Maniu.

Pe strada Universității este propusă readucerea la locul inițial a statuii „Sfânta Maria Protectoare” (transmutată în 1957) si crearea unei piațete pe locul parcării actuale, iar pe strada Mihail Kogalniceanu este propusă integrarea unei reprezentări de omagiu pe „covorul” destinat accesului în clădirea Universităţii dedicat rectorilor universității clujene de la origini până în prezent.

Comenteaza