Au fost finalizate lucrările de întreținere pe drumul județean 103K Căpușu Mare (DN1) - Agârbiciu - Dângău - Râşca FOTO

Au fost finalizate lucrările de întreținere pe drumul județean 103K Căpușu Mare (DN1) - Agârbiciu - Dângău - Râşca FOTO
Consiliul Județean Cluj informează locuitorii din zonă, turiștii și participanții la trafic că lucrările de întreținere curentă şi periodică pe drumul judeţean DJ 103K Căpuşu Mare (DN1) - Agârbiciu - Dângău - Râşca au fost finalizate.

Lucrările au vizat un sector de drum în lungime de 18,52 kilometri cuprins între localitatea Căpuşu Mare (joncţiunea cu drumul naţional DN1) şi centrul localităţii Râşca, mai exact de la kilometrul 9+435 până la kilometrul 27+955.

„Importanța lucrărilor finalizate acum e dată de faptul că acest drum reprezintă o rută alternativă de acces, diferită de cea pe care o oferă drumurile naționale, spre una dintre cele mai importante zone turistice din județ, stațiunea Fântânele - Beliș", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Lucrările au constat în plombări cu emulsie prin stropiri succesive, plombări cu beton asfaltic, tratarea burdușirilor și a tasărilor, curățare șanțuri, rigole și podețe, cosiri şi tăieri de vegetaţie. De asemenea, odată cu finalizarea lucrărilor de întreținere au demarat și se află în plină derulare lucrări de marcaje rutiere pe axul drumului.

Reamintim în acest context faptul că, tot pe drumul judeţean DJ 103K, în continuarea acestui sector de drum, pe tronsonul Râșca - Beliș au fost finalizate lucrări de aşternere de covor asfaltic pe o lungime de 7,2 kilometri, de la kilometrul 27+955 până la kilometrul 35+155. Acest tronson leagă centrul localităţii Râșca de localitatea Beliș - intersecția cu drumul național DN 1R.

 

 

 

Comenteaza