Au apus visele de mărire ale lui Seplecan: a pierdut procesul în contencios administrativ intentat de prefect

Au apus visele de mărire ale lui Seplecan: a pierdut procesul în contencios administrativ intentat de prefect
Ambiţiile consilierului judeţean liberal Mihai Seplecan de a urca la şefia forului administrativ judeţean au fost retezate de instanţa clujeană.

Tribunalul Cluj, prin Secţia mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă şi asigurări sociale, a dat dreptate de cauză în această dimineaţă prefectului Gheorghe Vuşcan, care a atacat în contencios administrativ cele două hotărâri de Consiliu Judeţean (CJ) din vara lui 2014, prin care Seplecan fusese numit preşedinte interimar al instituţiei.

În soluţia pe scurt se arată că instanţa "respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului I.O. Respinge excepţia lipsei de obiect cu privire la HCJ nr185/31.07.2014. Admite acţiunea formulată de către reclamantul Prefectul Judetului Cluj în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Judetean Cluj, I.O şi M.S. Anulează HCJ 169 /11.06.2014 şi HCJ 178/11.06.2014, hotărâri care au fost iniţial obiectul dosarului nr 3574/117/2014 al Tribunalului Cluj. Anulează HCJ 183/31.07.2014, HCJ 184/31.07.2014 şi HCJ 185/31.07.2014, hotărâri care au făcut iniţial obiectul dosarului 4494/117/2014 al Tribunalului Cluj, conexat ulterior la prezentul dosar". Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Cum era de aşteptat, Seplecan nu se dă bătut cu una cu două şi e gata să apeleze la artileria grea a partidului. „Am avut deja o discuţie cu domnul avocat. Aşteptăm motivarea instanţei şi, în funcţie de conţinutul acestei motivări, împreună cu domnul avocat, cu cei doi co-preşedinţi ai organizaţiei judeţene, Daniel Buda şi Marius Nicoară şi cu domnul primar Emil Boc (şi veţi vedea imediat de c e îâl includ şi pe domnul Boc), vom lua o decizie politică asupra următorilor paşi. E clar că, în acest moment, sunt două variante. Prima înseamnă să contestăm această sentinţă şi să aşteptăm decizia Curţii de Apel. Cea de a doua variantă presupune să nu contestăm actualul verdict, dar (şi aici rolul domnului Boc e extrem de important) să reglementăm situaţia politică la nivel local dintre UDMR şi PNL. Dacă vom reglementa acest lucru, după aceea, cu sprijinul domnului Vakar şi a consilierilor UDMR, se poate revoca din funcţie domnul Ioan Oleleu iar PNL va putea prelua, prin mine sau altcineva, conducerea consiliului judeţean, fără ca această decizie să mai poată fi atacată în contencios. Decizia nu-mi va aparţine, va fi o decizie a conducerii PNL Cluj. Eu nu mai trag neapărat pentru a ajunge în fruntea consiliului judeţean, dar nu cred că, din punct de vedere politic, în judeţul în care Klaus Iohannis a obţinut cele mai multe voturi, PNL îşi poate permite să nu aibă un preşedinte al consiliului judeţean. Personal nu sunt supărat, respect decizia instanţei şi, până la decizia viitoare a partidului, îmi voi face datoria de lider al grupului PNL din consiliul judeţean", a comentat Seplecan.

Oponentul său, Ioan Oleleu, consideră normală decizia instanţei. "Nu m-a surprins, e ceea ce noi am susţinut inclusiv în timpul şedinţelor respective, e un semn de normalitate. Pentru noi prioritar este să vedem cum putem rezolva probşlemele judeţului şi implementarea proiectelor", a declarat Oleleu.

Conflictul dintre prefectul judeţului şi Mihai Seplecan a început în cursul lunii iunie 2014, după ce consilierul judeţean a fost ales, în data de 11 iunie, în urma unei şedinţe maraton de şapte ore, vicepreşedinte al CJ Cluj. Vuşcan nu a pierdut vremea, iar în 18 iunie a atacat în contencios administrativ două hotărâri CJ, vizând eliberarea social-democratului Ioan Oleleu din funcţia de vicepreşedinte şi alegerea lui Mihai Seplecan în aceeaşi funcţie.

În august, Seplecan a pierdut, pentru a doua oară în două luni, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, în urma deciziei prefectului de a ataca din nou în contencios administrativ alte trei hotărâri, luate în şedinţa ordinară a CJ din 31 iulie, care i-au permis liberalului să urce în funcţia de preşedinte interimar al instituţiei.

Comenteaza