Aterizare pe beton! Aquaparkul din Chinteni se face de râs din faza de proiect

Aterizare pe beton! Aquaparkul din Chinteni se face de râs din faza de proiect
Planurile aquaparkului din Chinteni

Planurile viitorului aquapark din Chinteni, o investiție de 20 de milioane de euro pe 7 ha, cu șase tobogane, sunt criticate de către un consultant de business din Cluj.

Societatea Poliart a postat pe Facebook planul noului aquapark din Chinteni, ce urmează să fie realizat din bani provenind din Programul Național de Dezvoltare Locală II. Poliart a realizat studiul de fezabilitate pentru proiect. Planurile prezentate iau ochii, dar imediat un clujean a remarcat că este ceva în neregulă. Deși se prezintă ca aquapark, noul spațiu de agrement are șase tobogane care nu se întâlnesc cu bazinele.

”Aterizare pe beton”, a comentat consultantul de business Magnoliu Ion Stan, pe rețeaua Facebook. ”Parcurile de distracție din vest (fie ele acvatice sau nu) cred ca sunt extrem de interesante, atractive si profitabile pentru comunități întregi. Așteptăm de ceva vreme să se întâmple și la noi (exemplul Ungariei e relevant în acest sens), iar când apare o inițiativă interesantă, uite proiectare: aterizare pe ciment.

Foarte tare este și commentul proiectanților la o observație pertinentă: "Poliart: Conform normativelor europene toboganele de mare viteza trebuie să aibă ca punct de final run-out-uri de încetinire, nu aterizare în bazine.

Restul toboganelor pot avea run-out-uri sau bazine, optiunea fiind a proiectantului și beneficiarului."Tocmai am fost zilele trecute la un aquapark și credeți-mă, și în apă e uneori mare impactul, pe beton nu știu ce să zic... Să nu mai spun de toboganul galben - care are o pauză-lipsă”, a scris Stan.

Comenteaza