Astea da investiții! Proiecte urbanistice în valoare de 150 mil. euro, aprobate de CJ Cluj în 2022

Astea da investiții! Proiecte urbanistice în valoare de 150 mil. euro, aprobate de CJ Cluj în 2022
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a emis, în 2022, nu mai puțin de 2.290 de Certificate de Urbanism (CU), din care aproximativ 10%, respectiv 224, au fost elaborate exclusiv online.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a realizat, împreună cu Direcția de Urbanism a instituției, o analiză a activității derulate de această structură de resort în anul 2022. De asemenea, a fost vizat modul în care a funcționat, în cele peste șapte luni de la lansare, platforma informatică Public.Cluj.Archi, destinată emiterii electronice a documentelor urbanistice.

Concret, în anul 2022, Consiliul Județean a emis 2.290 de Certificate de Urbanism (CU), din care cca. 10%, respectiv 224, au fost elaborate exclusiv online! În topul comunelor pentru care s-au solicitat CU digitale, Ciurila, Călățele, Mărișel și Aiton domină primele patru locuri, adică zonele cele mai efervescente din sectorul construcțiilor și turismului clujean.

„Faptul că am reușit, cu succes, să implementăm această soluție informatică, unică printre cele 3.300 de consilii locale și județene din România, confirmă revoluția administrativă pe care am declanșat-o aici, la Cluj. De altfel, la finele anului trecut, CJ Cluj a fost recompensat cu premiul I pentru felul în care a reușit să digitalizeze activitatea urbanistică din județ, prin emiterea, în premieră națională, a certificatelor și autorizațiilor în format digital, valide juridic. Încununarea acestui succes este cu atât mai mare cu cât niciun astfel de act emis în 2022 nu a fost contestat în instanță!”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În ceea ce privește emiterea autorizațiilor de construire și/sau desființare, în 2022 Consiliul Județean Cluj a emis 931 de asemenea documente, în creștere cu cca. 50% față de anul anterior. Proiectele urbanistice autorizate au cumulat un număr de 122.259 mp, cu o valoare investițională de peste 700.000.000 de lei, respectiv aproape 150 de milioane de euro.

Referitor la desfășurarea Comisiilor Tehnice de Urbanism și Amenajarea Teritoriului (CTATU), al căror rol este acela de a fundamenta tehnic avizarea documentațiilor urbanistice, în anul anterior au avut loc 27 de asemenea ședințe.

În cadrul acestora au fost discutate 496 de puncte, din care 193 de P.U.D-uri, 118 de P.U.Z.-uri, 168 de studii de oportunitate, 12 P.U.G.-uri, dar și 5 consultări.

 

Comenteaza