Şantierele clujene, verificate la sânge. Ce nereguli s-au descoperit

Şantierele clujene, verificate la sânge. Ce nereguli s-au descoperit
Sute de şantiere de pe raza municipiului Cluj-Napoca au fost verificate la începutul acestui an de poliţiştii locali. Controalele s-au lăsat cu amenzi usturătoare.

Potrivit unui raport al Primăriei clujene, în perioada ianuarie-martie au fost efectuate 713 de veridicări, în urma cărora s-au întocmit 15 procese verbale de constatare a contravenţiei conform prevedierilor HCL nr. 119-2009 privind buna gospodărire a municipiului Cluj-Napoca, în valoare totală de 24.300 de lei. 

Cea mai frecvent întâlnită problemă a fost murdărirea carosabilului, aceasta fiind depistată la şantierele de pe străzile Horea, Calea Someşeni (două sancţiuni), Graurilor, Eugen Ionesco, Tăietura Turcului, Uliului, Alexandru Vaida Voevod, Între Lacuri intersecţie cu Dunării (două sancţiuni) şi Emil Racoviţă.

Diverse alte nereguli au fost depistate şi la alte şantiere. Astfel, la cel de pe strada Haţeg s-a constatat lipsa contractului de evacuare deşeuri, la cel de la intersecţia dintre Ştefan Octavian Iosif şi str Cotită lipsea plasa de protecţie, iar la cele de pe străzile Arinilor şi Mărginaşă, repectiv de pe Calea Mănăştur, s-a descoperit lipsa rampei de spălare. 

De asemenea, pe strada Moldoveanu s-a observat amplasarea unor deşeuri pe spaţiul verde, în timp ce pe Traian poliţiştii locali au depistat nişte lucrări producătoare de parf neprotejate cu plasă. 

Şantierele clujene se află în atenţia inspectorilor din cadrul serviciului de Control Protecţia Mediului, care au îndatorirea să le monitorizeze în permanenţă şi să dispună măsuri imediate în cazul constatării nerespectării legislaţiei în vigoare. Dacă măsurile impuse sunt ignorate se trece la aplcarea unor sancţiuni contravenţionale. 

Comenteaza